Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ήδη στην κυκλοφορία (ατύπως) η Κανακάρη- Εντός Μαΐου ο κόμβος Κουρτέση- Αργεί ακόμα η Περιμετρική- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ήδη στην κυκλοφορία (ατύπως) η Κανακάρη-...
Χριστακόπουλος Θάνος

Πολύ-αναμενόμενα έργα

Οι οδηγοί «άνοιξαν» από μόνοι τους, παρατύπως μεν, με την ανοχή όμως των αρμόδιων τοπικών φορέων (Περιφέρεια, Δήμος κ.α.) δε την οδό Κανακάρη, ένα έργο που η Πατρινοί περιμένουν εδώ και πολλά χρόνια καθώς μπορεί να δώσει μεγάλες κυκλοφοριακές ανάσες στην πόλη. Μπορεί οι εργασίες να μην έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και η διανοιχθείσα οδός να μην έχει παραδοθεί ακόμα επισήμως στην κυκλοφορία όμως αυτοκίνητα και μηχανάκι την έχουν ήδη… εγκαινιάσει.

Οι απαγορευτικές πινακίδες έχουν μπει στην άκρη στην είσοδο της οδού επί της Αγίας Σοφίας με αποτέλεσμα ουκ ολίγοι συμπολίτες να χρησιμοποιούν κανονικότατα την Κανακάρη για τις μετακινήσεις τους. Μάλιστα το κομμάτι μέχρι τη Νόρμαν έχει φωταγωγηθεί κανονικά, οι πινακίδες είναι στη θέση τους, οι διαβάσεις έχουν αποτυπωθεί στο οδόστρωμα και η εξυπηρέτηση των συμπολιτών είναι μεγάλη.

«Η Κανακάρη ολοκληρώνεται ωστόσο δεν απαγορεύουμε την κυκλοφορία χωρίς να σημαίνει ότι έχει παραδοθεί ολόκληρη στην κυκλοφορία. Δεν εμποδίζουμε να περνούν τα οχήματα όπου ολοκληρώνονται κάποια τμήματα προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της κυκλοφορίας και των πολιτών. Υπάρχουν ακόμα θέματα που πρέπει να γίνουν», σχολιάζει σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Γιάννης Λύτρας.

Όσον αφορά τώρα τις εργασίες που ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη στον κόμβο Κουρτέση που  θα συνδέει την Κανακάρη και την Μίνι Περιμετρική με τους υπάρχοντες δρόμους, θέλουν ακόμα περί τις δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθούν.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που έλεγαν ότι θα μπορούσε να έχει τελειώσει από τον Απρίλιο, πλέον στην Περιφέρεια, που είναι η υπεύθυνη της κατασκευής, θεωρούν ότι ο κόμβος μπορεί να είναι έτοιμος εντός του Μαΐου.

 

 

Ως προς το άλλο εξαιρετικά ταλαιπωρημένο έργο, εκείνο της Μικρής Περιμετρικής της Πάτρας, που έχει μετατραπεί σε άλλο «Γεφύρι της Άρτας», πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι μέσα στο επόμενο 20ήμερο υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες στο κομμάτι όπου υπάρχει η μεγαλύτερη εκκρεμότητα.

Αυτό δεν είναι άλλο από την περιοχή όπου είχαν βρεθεί τα αρχαία, πάνω από τα Εβραιομνήματα (πολυκατοικίες Χελά) όπου η Μικρή Περιμετρική πρέπει να περάσει κάτω από την υφιστάμενη κάθετη οδό.

Εάν ο στόχος αυτός επιτευχθεί τότε από την Περιφέρεια εκτιμούν ότι μπορούν να μείνουν εντός του νέου χρονοδιαγράμματος, να παραδοθεί δηλαδή το έργο στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μια δεύτερη σημαντική εκκρεμότητα που υπάρχει στη Μίνι Περιμετρική αφορά το σημείο, μετά την Αγ. Σοφίας και πριν το τούνελ της Αρόης, όπου είχε πέσει η άσφαλτος αλλά στην πορεία το οδόστρωμα «έσκασε» και υπήρξαν κατολισθήσεις.

Όπως εξηγεί ο κ. Λύτρας: «Γίνονται παρεμβάσεις και περιμένουμε μια ολοκληρωμένη μελέτη προκειμένου να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι εργασίες εκεί. Πιστεύω ότι αυτές τις ημέρες ξεπερνιούνται τα θέματα, θα κατατεθεί και η μελέτη με αποτέλεσμα να πάμε λίγο πιο γρήγορα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις