Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο πλευρό του Πελετίδη στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, οι εργαζόμενοι στο Δήμο την Πέμπτη

Στο πλευρό του Πελετίδη στο τριμελές Πλη...

Ο Δήμαρχος Πατρέων, κατηγορείται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος

Τα σωματεία εργαζομένων του Δήμου Πατρέων και πιο συγκεκριμένα της καθαριότητας, οδηγών χειριστών και το συνδικάτο εργαζομένων Ο.Τ.Α. ν. Αχαΐας θα βρεθούν όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, σύσσωμα την Πέμπτη 27-4-2017 για άλλη μια φορά στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών στο πλευρό του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, κατηγορείται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, γιατί υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου, το δικαίωμά τους στην εργασία. Δικαίωμα που το κατηγορητήριο βαφτίζει «παράνομο όφελος».

Η ανακοίνωση τους έχει ως εξής:

Με σχετικό νόμο, η τότε συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις, μέσω του προσχηματικού ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Θυμίζουμε ότι Το Δημοτικό Συμβούλιο, με την 405/24-9-2014 απόφασή του,  σημείωνε: «(...)κανένα στοιχείο και φάκελοι εργαζόμενων να μη δοθούν με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλούν ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις (…) στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων (...)»

Στο υπόμνημα του προς τον Ανακριτή, ο Δήμαρχος, τον Οκτώβρη 2014, ανέφερε:  « (...) Είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στο Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ που μονιμοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ καθ’ όλα νόμιμα. Θέμα ανοχής η συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται (...)  Δεν καλύπτουμε διαδικασίες με πλαστά δικαιολογητικά σε καμία περίπτωση.

Σήμερα οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε μπροστά σε νέες αντιλαϊκές εξελίξεις, που αφορούν το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μέσω της λεγόμενης «αξιολόγησης», ανοίγει το δρόμο  για νέες  απολύσεις και το  τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων  στο Δημόσιο Τομέα.  Είναι απαίτηση δανειστών (Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΣΕΒ  για να διευκολυνθεί η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και η κατάργηση της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα.

Διαχρονικά οι κυβερνήσεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να σώσουν το σαπισμένο καπιταλιστικό σύστημα που καταρρέει.  Ο μόνος δρόμος για να σωθεί  το σύστημα είναι  το τσάκισμα των εργαζομένων, η ανεργία και η μαζική εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων. Είναι προϋπόθεση για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί.

Θέλουν τους εργαζόμενους συμβιβασμένους, ανοργάνωτους, φοβισμένους. Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας  θα βάλουμε εμπόδια, θα ανατρέψουμε τα νέα σχέδια τους,  για τις χιλιάδες απολύσεις μέσω της νέας αξιολόγησης..

•             Καμία απόλυση - σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.

•             Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις τεράστιες απώλειές μας.

•             Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις