Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το ΣτΕ ακύρωσε την απόλυση του τ. προέδρου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Το ΣτΕ ακύρωσε την απόλυση του τ. προέδρ...

Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του τ. προέδρου του ΟΒΙ και μέλους του ΔΣ, κατά της παύσης τους

Δεκτές έγιναν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές του τέως προέδρου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), Κυριάκου Μακαρώνα και του μέλους του ΔΣ του Οργανισμού, Βασιλείου Λαμπρόπουλου, που ζητούσαν την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία παύθηκαν από τις θέσεις τους.

Οι Κ. Μακαρώνας και Β. Λαμπρόπουλος διορίστηκαν την 6η Μαΐου 2015, με 4ετή θητεία στον ΟΒΙ και 6 μήνες μετά (6.11.2015) παύθηκαν και αντικαταστάθηκαν από τους Πρόδρομο Τσιαβό (πρόεδρο ΟΒΙ) και Εμμανουήλ Σκουλά (μέλος ΔΣ του ΟΒΙ).

Και οι δύο είχαν προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση με την οποία παύθηκαν. Η επίμαχη υπουργική απόφαση επικαλείται ως αιτιολογία της παύσης της θητείας τους, την διαφωνία που είχαν, ειδικά ο κ. Μακαρώνας, με τον γενικό διευθυντή του ΟΒΙ (ανταλλαγή e-mail, κλπ) για τον χειρισμό ορισμένων θεμάτων του Οργανισμού.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος Δημοσθένης Πετρούλιας), με τις υπ’ αριθμ. 1168 και 1169/2017 αποφάσεις του, έκανε δεκτές τις αιτήσεις τους και ακύρωσε, ως αντίθετη στο Σύνταγμα, την από 6.11.2015 υπουργική απόφαση, με την οποία παύθηκαν.

Το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι η υπουργική απόφαση της παύσης και της αντικατάστασής τους στηρίχθηκε σε στοιχεία που αφορούν σε υποκειμενική συμπεριφορά τους και για το λόγο αυτό υπήρχε υποχρέωση, σύμφωνα με τις Συνταγματικές επιταγές (άρθρο 20), να κληθούν σε ακρόαση πριν την έκδοση της «δυσμενούς γι’αυτούς απόφασης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις