Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο GRASPINNO

Πάτρα: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο GRASPINNO

Στις 27 Απριλίου

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και το Πανεπιστήμιο Πατρών, εταίρος και επικεφαλής εταίρος του έργου  GRASPINNO (Πρόγραμμα INTERREG MED), με χαρά σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του έργου που διοργανώνεται στην Πάτρα, στις 27 Απριλίου 2017.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων, περιλαμβανομένων Δημοσίων Φορέων, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, συστάδων (clusters) και δικτύων, που ενδιαφέρονται για τις πράσινες ηλεκτρονικές προμήθειες στους τομείς Ενεργειακής Αποδοτικότητας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα πλαίσια της ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτηρίων. Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση στην χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας GRASPINNO.

Χώρος της διοργάνωσης θα είναι η Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο κέντρο της Πάτρας (58 Ρήγα Φεραίου, Πάτρα 26221).

Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα:

ενημερωθούν για τους στόχους και τις δράσεις του GRASPINNO

εκπαιδευθούν στην χρήση των εργαλείων και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας GRASPINNO από την Τεχνική Ομάδα μας

έχουν την ευκαιρία να εγγραφούν στις βάσεις δεδομένων και να επωφεληθούν από το δίκτυο του έργου:

 

οι Δημόσιοι Φορείς θα προετοιμάσουν δοκιμαστικούς διαγωνισμούς

οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις θα προσθέσουν τα προϊόντα τους στις Μεσογειακές βάσεις δεδομένων καταγράφοντας τα σχετικά πράσινα κριτήρια.

Πιστοποιητικό παρακολούθησης θα δοθεί στους συμμετέχοντες.

Παρακαλώ δηλώστε την συμμετοχή σας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/gvvot8N9jvDlH1a23

 

-- Λίγα λόγια για το GRASPINNO --

Το έργο GRASPINNO συνεχίζει τις εργασίες του προηγούμενου 3ετούς έργου GRASP που τελείωσε πέρυσι. Άρχισε τον Νοέμβριο 2016 κάτω από τον γενικό στόχο για την αύξηση των δραστηριοτήτων των συστάδων καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα στην Μεσόγειο στα πλαίσια της Πράσινης Ανάπτυξης. Η κοινοπραξία αποτελείται από 12 εταίρους από 7 μεσογειακές χώρες (Ελλάς, Ιταλία, Σλοβενία, Κύπρος, Ισπανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Γαλλία). Ειδικώτερα στοχεύει στην διαμόρφωση πράσινων συμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων σε έξυπνες πόλεις.

Μέσω του έργου εργαζόμαστε για την βελτίωση της ικανότητας των Δημοσίων Αρχών στην διαχείριση της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων, στην κατεύθυνση της σχεδόν-μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, και την ενθάρρυνση των ΜμΕ να εισέλθουν στην αγορά της πράσινης ενέργειας. Μέρος των δραστηριοτήτων του έργου είναι να:

Οδηγήσει σε μία πλατφόρμα για την ενίσχυση της Δημόσιας Διοίκησης στην διαχείριση των Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων (ΠΔΔ).

Δοκιμάσει αυτήν την πλατφόρμα μέσω 10 πιλοτικών δράσεων. Οι πιλοτικές δράσεις θα βοηθήσουν τους Δημόσιους Φορείς να καθορίσουν τις καλύτερες ενεργειακές λύσεις για την ανακαίνιση δημοσίων κτηρίων, και να δημοσιεύσουν πράσινους διαγωνισμούς σύμφωνα με την νομοθεσία κάθε χώρας.

Υλοποιήσει ένα «οδικό χάρτη» για μία δέσμη προωθητικών ενεργειών ώστε να αξιοποιηθεί η πλατφόρμα.

Μεταφέρει τα αποτελέσματά του στις χώρες της Μεσογείου μέσω προγραμμάτων εξειδικευμένης εκπαίδευσης.

Οργανώσει ένα «Ζωντανό Εργαστήριο» (Living Lab) για την μεταφορά τεχνογνωσίας στους ενδιαφερομένους σε τοπικό επίπεδο, ειδικότερα σε Δήμους, για την υλοποίηση Βιώσιμων Σχεδίων Δράσης (SEAPs).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις