Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ι. Ναός Παντανάσσης Πατρών: Με γαρδένιες θα στολιστεί ο παλαιός ασημένιος Επιτάφιος και με ορχιδέες ο ξύλινος

Ι. Ναός Παντανάσσης Πατρών: Με γαρδένιες...

Ξεχωριστός θα είναι φέτος ο στολισμός του Επιταφίου στον ιστορικό ναό της Πάτρας

Κάθε χρόνο από τους πιο όμορφα στολισμένους Επιταφίους την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής είναι αυτός του ιερού ναού Παντανάσσης Πατρών.

Η φετινή διαδρομή που θα ακολουθήσει η πομπή του ιερού Επιταφίου της ενορίας της Παντάνασσας είναι η εξής: Αλεξίου Υψηλάντου, Πατρέως, Κανακάρη, Γεροκωστοπούλου, πλ. Γεωργίου Α’ (νότια πλευρά), Μαιζώνος, Δημ. Γούναρη, Αλεξ. Υψηλάντου και επιστροφή στο ναό.

Στον ιστορικό ναό της Παντάνασσας φυλάσσεται και παλαιός ασημένιος Επιτάφιος που χρονολογείται πλέον του αιώνος, ο οποίος τοποθετείται το πρωί της Μ. Παρασκευής για την ακολουθία των Ωρών και της Αποκαθήλωσης στο κέντρο του ναού μεταξύ των δύο ψαλτηρίων.

Φέτος όπως πληροφορηθήκαμε, ο αρχοντικός ασημένιος Επιτάφιος θα στολιστεί με γαρδένιες και άλλα άνθη ενώ ο ξύλινος Επιτάφιος της περιφοράς θα στολιστεί από το Πατρινό ανθοπωλείο Ανεμώνη, κυρίως με ορχιδέες και πρασινάδα.

Αξίζει να τονιστεί ότι σημαντική ήταν η συμβολή των ενοριτών όσον αφορά στην οικονομική ενίσχυση της εκκλησίας για τον ανθοστολισμό του ναού τις άγιες αυτές μέρες και του Επιταφίου.

*Φέτος είναι πιθανό να συναντηθεί κατά την περιφορά, ο Επιτάφιος της Παντάνασσας με τον Επιτάφιο του Μητροπολιτικού ιερού ναού της Ευαγγελίστριας στο σημείο της πλ. Γεωργίου. Όταν συμβαίνει αυτό, γίνεται από κοινού δέηση.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Στο βίντεο που βρήκαμε στο youtube από τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού Παντανάσσης στην λεωφόρο Δημ. Γούναρη, στην Πάτρα, την Μεγάλη Παρασκευή 29/4/2016, διακρίνονται οι:

Ιερέας π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Πρωτοψάλτης: Γεώργιος Μακρυγιάννης

Λαμπαδάριος: Κυριάκος Τζουραμάνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις