Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ.Ελλάδα: Περιπολίες σε ναούς και τράπεζες για "τον φόβο των Ιουδαίων"-Επιστρέφονται πινακίδες για το Πάσχα

Δυτ.Ελλάδα: Περιπολίες σε ναούς και τράπ...

Επί ποδός η αστυνομία

Αυξημένα μέτρα στις Εθνικές Οδούς αλλά και στα αστικά κέντρα έχει λάβει η αστυνομία και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στο πλαίσο της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα, αλλά και για την αποφυγή κλοπών, ληστειών και διαρρήξεων. Στην Πάτρα, τον Πύργο και στις υπόλοιπες πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η αστυνομία έχει ενισχύσει τις περιπολίες σε σημεία που μπορούν να ευνοηθούν παραβατικές συμπεριφορές.

Αυξημένη και αισθητή είναι η παρουσία της σε κεντρικούς ναούς, σε τράπεζες και σε άλλα σημεία όπου παρατηρείται πολυκοσμία, ενώ περιπολίες γίνονται σε περιοχές εκτός αστικών κέντρων για την αποφυγή κλοπών και διαρρήξεων.

Πού θα βρίσκεται η αστυνομία

Σύμφωνα με την αστυνομία μέχρι και την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου, έχει προγραμματιστεί η εντατικοποίηση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών – διαρρήξεων.

Η δραστηριοποίηση των περιπολιών επικεντρώνεται κυρίως:

στις κατοικημένες περιοχές για την αποτροπή κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, οι ένοικοι των οποίων έχουν μεταβεί στις ιδιαίτερες πατρίδες τους αλλά και σε τουριστικούς προορισμούς όπου μεταβαίνουν οι πολίτες κατά την εορταστική περίοδο,

σε επιβατικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, σε υπαίθριες αγορές και στους λοιπούς χώρους όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση ατόμων,

σε Ιερούς Ναούς όπου παρατηρείται προσέλευση και αποχώρηση πιστών και γενικότερα σε χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις,

σε στόχους οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως Τραπεζικά καταστήματα και Ταχυδρομεία, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια, Α.Τ.Μ. κ.λπ., όπου οι πολίτες πραγματοποιούν αναλήψεις χρηματικών ποσών,

σε εμπορικά καταστήματα, όπως σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, ειδών δώρων, παιχνιδιών κ.λπ., όπου παρατηρείται αυξημένη αγοραστική – εμπορική δραστηριότητα και

σε περιοχές όπου παρατηρείται αυξημένη τουριστική δραστηριότητα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του σχεδιασμού προβλέπεται η διενέργεια συστηματικών ελέγχων αστυνομικής αρμοδιότητας σε δημόσια κέντρα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παραβάσεις των διατάξεων αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας, την κοινή ησυχία, την είσοδο και κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους και γενικότερα τον έλεγχο του υγειονομικού κανονισμού.

Εντατικοί θα είναι και οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου. Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι επικεντρώνονται κυρίως σε χώρους κοντά σε λαϊκές αγορές, εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα, κεντρικές οδούς και πλατείες, σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς κ.λπ.

Παράλληλα εντείνονται οι δράσεις και οι έλεγχοι για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών κ.λπ. απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών, που εγκυμονούν κινδύνους για σοβαρούς τραυματισμούς και απώλεια ζωής.

Το πλέγμα των μέτρων περιλαμβάνει, κυρίως:

τη διενέργεια ουσιαστικών ελέγχων σε χώρους κατασκευής, αποθήκευσης και εμπορίας πυροτεχνικών ειδών,

την εντατικοποίηση των ελέγχων σε διάφορα καταστήματα (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών, παιδικών παιγνίων κ.λπ.), όπου ενδέχεται να πωλούνται τέτοια είδη, καθώς και σε πλανόδιους μικροπωλητές,

την αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας σε όλες τις περιπτώσεις που διαπιστώνονται σχετικές παραβάσεις, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Αρχές (κατασχέσεις, ενημέρωση τοπικών Δ.Ο.Υ., κίνηση διαδικασιών αφαίρεσης ή ανάκλησης αδειών κ.λπ.),

τη μελέτη και τον έγκαιρο σχεδιασμό λήψης επιπρόσθετων μέτρων τάξης και ασφαλείας σε περιοχές όπου έχουν προγραμματιστεί εορταστικές εκδηλώσεις, προκειμένου να αποτραπεί η χρήση τέτοιων ειδών και να προληφθούν ατυχήματα.

Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, ενισχυμένα μέτρα θα ληφθούν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Επιστροφή πινακίδων, αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα


Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από αύριο, 13 Απριλίου 2017, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα, 12 Απριλίου 2017, για παραβάσεις που αφορούν παράνομες σταθμεύσεις.

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

 

ΣΤΟΠ στην κυκλοφορία φορτηγών

 

Μέτρα απαγόρευσης των φορτηγών στην Πατρών-Κορίνθου και στις υπόλοιπες εθνικές οδούς εφαρμόζει από την Μεγάλη Πέμπτη η Τροχαία, κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη διευκόλυνση της οδικής κυκλοφορίας. Η απαγόρευση κίνησης αφορά τα φορτηγά ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου,Πιο συγκεκριμένα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι οι εξής:

Τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 15:00 έως 22:00 και την Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου 2017 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 06:00 έως 16:00, θα ισχύουν οι εξής απαγορεύσεις:

- Στη Νέα Εθνική Οδό (ΝΕΟ) και στην Παλιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ) Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.

- Στη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000).

-Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

- Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).

- Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας από το 11ο χλμ. (Χ.Θ. 11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα (Χ.Θ. 97+650).

 

Τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 12:00 έως 22:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

- Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

- Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

- Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

-Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

- Στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ. 11+340) αυτής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις