Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Η επικίνδυνη γέφυρα του '50 που ενώνει δυο πολυπληθείς περιοχές

Δυτική Ελλάδα: Η επικίνδυνη γέφυρα του '...

Η γέφυρα Κατοχής στην Αιτωλοακαρνανία

Ένα σημαντικό θέμα , που αφορά στην ασφαλή διέλευση οχημάτων και εκατοντάδων ανθρώπων καθημερινά και που φυσιολογικά θα έπρεπε να απασχολήσει τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές, σχετίζεται με την κατάσταση της γέφυρας στην Κατοχή. Είναι η γέφυρα που ενώνει την Κατοχή με το Νεοχώρι , κατασκευάστηκε το 1950 και είναι μονής κατεύθυνσης .

Μετά όμως από το 1970 μπαζώθηκε  με αποτέλεσμα να σηκωθεί το κατάστρωμα και να γίνει ισοϋψές με τα ρείθρα.. έτσι σήμερα χωρούν δυο αυτοκίνητα και  έχει μετατραπεί σε διπλής κατεύθυνσης. Αναγνώστες που επικοινώνησαν με το agriniopress.gr αναφέρουν πως αυτό ελλοχεύει τον  κίνδυνο να σπάσουν τα ρείθρα που δεν έχουν αντιστήριξη και να προκληθεί σοβαρό ατύχημα.

Θεωρείται πως η γέφυρα  στην περίοδο των προηγούμενων χρόνων που δεν έχει περιορισμούς στην κίνηση οχημάτων, έχασε τη αρχική της στατικότητα λόγω φόρτισης συν τα κινούμενα βαρέα οχήματα.

Κρίνεται πως λύση θα πρέπει να είναι η εκσκαφή του καταστρώματος και χαμήλωμα στο αρχικό του ύψος  καθώς και η σηματοδότηση της προτεραιότητας.

Παράλληλα, από τεχνικούς της περιοχής, αναφέρεται πως ανάλογα προβλήματα ίσως υπάρχουν και σε άλλες παλιές γέφυρες (π.χ. η γέφυρα της Ερμίτσας στην εθνική οδό) που με το πέρασμα του χρόνου έχουν επιβαρυνθεί και απαιτείται να γίνει έλεγχος ως προς την στατικότητα και την  κατάσταση τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις