Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μέλη της ομάδας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του ΓΕ.Λ. Καστριτσίου επισκέφθηκαν το Neuwied της Γερμανίας

Μέλη της ομάδας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» τ...

Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από 26 Μαρτίου ως 2 Απριλίου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με θέμα «European theatre through Romeo and Juliet» διάρκειας δύο ετών (2016-18). Συμμετέχουν σε αυτό σχολεία από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία).

Η κινητικότητα στην Γερμανία ήταν η δεύτερη Δραστηριότητα Μάθησης/ Διδασκαλίας/ Κατάρτισης/ Επιμόρφωσης του εν λόγω προγράμματος, στην οποία έλαβαν μέρος οι εκπαιδευτικοί του ΓΕ.Λ. Καστριτσίου Γκότσης Ιωάννης, φιλόλογος, και Καρκάτσα Αλεξάνδρα, καθηγήτρια Αγγλικών, μαζί με τρεις μαθήτριες της Α΄ και της Β΄ τάξης. Συμμετείχαν επίσης καθηγητές και μαθητές από τις πέντε χώρες που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα.

Το γερμανικό σχολείο που συμμετέχει είναι το Ludwig-Erhard-Schule Neuwied (LES). Στο σχολείο αυτό οι επισκέπτες μαθητές και οι γερμανοί μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πήραν μέρος, όλοι μαζί, σε θεατρικά εργαστήρια, όπου η αγγλική γλώσσα και κυρίως η γλώσσα του σώματος ακύρωσαν τα γλωσσικά και άλλα σύνορα. Έγιναν όλοι μαζί μια όμορφη ομάδα με άφθονη χαρά, γέλιο, επικοινωνία και θεατρική έκφραση. Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάποιες ώρες μαθήματος και να κάνουν τις παρατηρήσεις τους και τις συγκρίσεις τους με τα δικά τους σχολεία. Δόθηκε τέλος και στους επισκέπτες καθηγητές η δυνατότητα να μπουν στις τάξεις και να παρακολουθήσουν το μάθημα των γερμανών συναδέλφων τους (job shadowing).

Επιπλέον, καθηγητές και μαθητές επισκέφτηκαν τα κρατικά θέατρα του Koblenz και του Mainz, όπου οι ξεναγήσεις στα παρασκήνια, στις αίθουσες μακιγιάζ, κοστουμιών, δημιουργίας μάσκας, σκηνικών και σκηνογραφίας ήταν κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσες, όπως άλλωστε και οι ξεναγοί, άνθρωποι χαρούμενοι, άνθρωποι του θεάτρου που ήξεραν καλά τη δουλειά τους. Στο κρατικό θέατρο του Mainz παρακολούθησαν παράσταση χοροθεάτρου και τέλος ξεναγήθηκαν στην Έκθεση με την Ιστορία του Γερμανικού Θεάτρου που είχαν ετοιμάσει οι γερμανοί μαθητές και καθηγητές. Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε στο ίδιο το LES.

Οι εργασίες στις οποίες έλαβαν μέρος οι συνοδοί καθηγητές από τις πέντε χώρες αφορούσαν τον σχεδιασμό της προετοιμασίας της τελικής παράστασης του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ, που θα παιχτεί στo Saint Quentin της Γαλλίας τον Ιούνιο του 2018, και στην οποία καθένα από τα πέντε σχολεία έχει αναλάβει να παίξει μία πράξη του έργου. Αφορούσαν επίσης την οργάνωση της επόμενης κινητικότητας (Διεθνική Συνάντηση καθηγητών) που θα λάβει χώρα στην Πάτρα από 7 ως 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Όλοι οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από αντίστοιχο αριθμό οικογενειών των μαθητών του γερμανικού σχολείου. Η φιλοξενία ήταν σε γενικές γραμμές εξαιρετική. Τόσο οι τρεις μαθήτριες όσο και οι δύο καθηγητές του ΓΕΛ Καστριτσίου που συμμετείχαν στο ταξίδι στην Γερμανία αποκόμισαν μια πολύ θετική και πλούσια εμπειρία πολιτιστικής ανταλλαγής καθώς και γνώσεις σχετικά με το γερμανικό θέατρο, την διοικητική διαίρεση της Γερμανίας, το εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας και τέλος την ιστορία, τα αξιοθέατα και την κουλτούρα της συγκεκριμένης περιοχής που επισκέφτηκαν. Σημειωτέον ότι το Neuwied βρίσκεται στο ομόσπονδο κρατίδιο (Bundesland) Ρηνανίας-Παλατινάτου, σε μια όμορφη περιοχή παραπλεύρως του Ρήνου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις