Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ανοιχτή επιστολή παρατάξεων του Δήμου για τον φορέα διαχείρισης του Πείρου-Παραπείρου

Πάτρα: Ανοιχτή επιστολή παρατάξεων του Δ...

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ανοιχτή επιστολή των παρατάξεων του Δήμου Πατρέων στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το θέμα του Πείρου-Παραπείρου.  Οι παρατάξεις Νέα Πόλη, ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, Τώρα για την Πάτρα, Αγωνιζόμενοι Πολίτες και Πάτρα Δυνατή, ζητούν την σαφή θέση του Υπουργείου για τον φορέα διαχείρισης.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ο φορέας οφείλει «να διασφαλίζει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του νερού ως ζωτικού αγαθού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η μελλοντική διαχείριση του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου αποτέλεσε το αντικείμενο  κοινής εκδήλωσης  των  δημοτικών μας παρατάξεων.

Συμφωνήσαμε  ότι αποτελεί αναγκαιότητα για τους κατοίκους της Πάτρας να λειτουργήσει το φράγμα με όρους που θα διασφαλίζουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του νερού ως ζωτικού αγαθού.

Εκφράσαμε την αγωνία μας και το προβληματισμό μας γιατί ένα τόσο αναγκαίο έργο για τη περιοχή μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής κυβέρνησης. Και γιατί μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τη πορεία ολοκλήρωσης του έργου.

Θεωρούμε ότι καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για τη καθυστέρηση  ούτε από τη κυβέρνηση, ούτε από τη δημοτική αρχή τη στιγμή που ο παρακαμπτήριος αγωγός της Βαλμαντούρας είναι έτοιμος και χιλιάδες κυβικά νερού καταλήγουν στη θάλασσα ενώ η πόλη μας βιώνει εκτεταμένες διακοπές νερού.

Στη πρόσφατη εκδήλωση μας παρουσιάστηκε ολοκληρωμένη πρόταση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας για τη διαχείριση του φράγματος που θα έχει ως αποτέλεσμα την υδροδότηση του δήμου μας και των όμορων δήμων με ποιοτικά καλύτερο νερό και σαφέστατα φτηνότερη η χρήση του σε σχέση με τη σημερινή του τιμή.

Θεωρώντας ότι η σοβαρότητα του θέματος δεν επιτρέπει άλλες καθυστερήσεις, κυρίως από τη πλευρά σας, ζητάμε να ανακοινώσετε επίσημα τις προθέσεις σας γι αυτό το σοβαρό ζήτημα.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης στη δημοτική Αρχή της Πάτρας για το φράγμα Πείρου – Παραπείρου – Ζητούν διαδημοτικό φορέα διαχείρισης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις