Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πόλο: Αυλαία στα πλέι οφ της Α1 Εθνικής

Πόλο: Αυλαία στα πλέι οφ της Α1 Εθνικής

Δείτε τις αναμετρήσεις

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των πλέι οφ της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, με τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων της Α΄ φάσης, στην οποία συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 3-6 της κανονικής περιόδου. Ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί με τον ΠΑΟΚ και η Γλυφάδα με το Παλαιό Φάληρο, με την πρόκριση να κρίνεται στις δύο νίκες.

Το ζευγάρι των «πρασίνων» με το «Δικέφαλο του Βορρά» σίγουρα κεντρίζει την προσοχή, και όχι μόνο λόγω ονομάτων.

Αν και στην αρχή της σεζόν το «τριφύλλι» έμοιαζε εμφανώς ανώτερο των υπολοίπων ομάδων (πλην Βουλιαγμένης και φυσικά Ολυμπιακού), τα οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν στην αποχώρηση των δύο ξένων του, Λίντχουτ και Βάσιτς, και του προπονητή Τεό Λοράντου, άλλαξαν τις ισορροπίες.

Ο Παναθηναϊκός κρατήθηκε στην τετράδα, χάρη στον καλό πρώτο γύρο του, αλλά θα χρειαστεί να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, που στο φινάλε της κανονικής περιόδου πήρε την πέμπτη θέση και στοχεύει στην υπέρβαση.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και πέρυσι στην ίδια φάση, με τους «πράσινους» να πετυχαίνουν δύο άνετες νίκες με το ίδιο σκορ (12-6), αλλά φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Στην κανονική περίοδο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε δύσκολα 5-4 στη Γλυφάδα, με γκολ του Φώσκολου στο τελευταίο λεπτό, ενώ ο ΠΑΟΚ νίκησε 8-5 στη Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο ματς της σειράς γίνεται αύριο στο κολυμβητήριο του Γουδή και το δεύτερο την Παρασκευή στο Εθνικό κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ αν απαιτηθεί και τρίτος αγώνας, αυτός θα γίνει την Κυριακή στην Αθήνα. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Ολυμπιακό.

Στο άλλο ζευγάρι αναμετρώνται οι δύο ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος, με τη Γλυφάδα να έχει κάνει «άλμα» πέντε θέσεων σε σχέση με πέρυσι, τερματίζοντας τρίτη στην κανονική περίοδο, και το Παλαιό Φάληρο (έκτο) να μετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στα πλέι-οφ.

Ο ΑΝΟΓ είναι το λογικό φαβορί, αλλά ο πολύ μικρός μέσος όρος ηλικίας των παικτών του Δημήτρη Μάζη και η συνεπαγόμενη απειρία, αποτελούν αστάθμητους παράγοντες.

Βεβαίως και το Φάληρο έχει πολλούς νεαρούς παίκτες στη σύνθεσή του, όμως δεν έχει κανένα άγχος, αφού έχει ήδη πετύχει και με το παραπάνω τους στόχους του, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν στο ρόστερ του δύο πολίστες με μεγάλη εμπειρία σε πλέι-οφ (Τσαλκάνης και Θεοδωρόπουλος), που καλούνται να καθοδηγήσουν τους συμπαίκτες τους.

Στην κανονική περίοδο η Γλυφάδα νίκησε στην έδρα της με 8-4, ενώ το ματς του α΄ γύρου στο Φάληρο είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο 6-6, με τον Μαρινάγη να ισοφαρίζει στην εκπνοή για τους γηπεδούχους.

Πρώτο ματς αύριο το βράδυ στο κολυμβητήριο του ΑΝΟΓ, δεύτερο την Παρασκευή στο Παλαιό Φάληρο, τρίτο (αν χρειαστεί) την Κυριακή στη Γλυφάδα, με το νικητή να «ζευγαρώνει» στα ημιτελικά με τη Βουλιαγμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόλο: Έτοιμος ο ΝΟΠ να κάνει την ανατροπή - Παίζει εκτός με τον Πανιώνιο

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports