Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπόθεση Μανωλάδας: Aιχμές για την Ελληνική δικαιοσύνη από την Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Υπόθεση Μανωλάδας: Aιχμές για την Ελληνι...

Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με την οποία καταδικάστηκε η χώρα μας για την υπόθεση της Μανωλάδας, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αναφέρει ότι «η δικαίωσή μας μέσα από τη συμβολή μας στην υποστήριξη και ανάδειξη της υπόθεσης αυτής κατά την πορεία της στα ελληνικά δικαστήρια, και βέβαια η δικαίωση των θυμάτων, δεν πρέπει να περιοριστεί σε ανταλλαγή συγχαρητηρίων και καταγγελιών».

Παράλληλα, η Ένωση, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πρέπει να οδηγήσει σε άμεσες διορθώσεις στα ελλείμματα που αναδείχθηκαν ως προς τα φαινόμενα καταναγκαστικής εργασίας στη χώρα μας:

1) Την αποτροπή με κάθε διοικητικό, νομοθετικό και ελεγκτικό μέσο της ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης ανθρώπων που βρίσκονται σε απόλυτη ευαλωτότητα λόγω της οικονομικής και νομικής τους θέσης.

2) Την ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Για άλλη μια φορά, ο Έλληνας δικαστής έκλεισε τα μάτια στην εφαρμογή κανόνων δικαίου που κλήθηκε να εξετάσει. Ειδικά όταν η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανοίξει τη διαδικασία επανεξέτασης της υπόθεσης. Εξάλλου, στην ανεπάρκεια της Ελληνικής Δικαιοσύνης να διερευνήσει αποτελεσματικά την εργασιακή εκμετάλλευση κρίθηκε και η υπόθεση της Μανωλάδας στο Στρασβούργο».

AΠΕ-ΜΠΕ

 

Βαρύ πρόστιμο, άνω του 1 εκ. ευρώ στην Ελλάδα, για ... - The Best News

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις