Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επιστρέφει η δράση "Ένα μικρό παιδί ένα μεγάλο ταξίδι" από το Κέντρο Φιλοξενίας Στέγη Plus (+)

Πάτρα: Επιστρέφει η δράση "Ένα μικρ...

Στο xώρο Καλλιτεχνικών Αναρριχήσεων Οροπαίδιο

Το Κέντρο Φιλοξενίας Στέγη Plus (+) θα πραγματοποιήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη Παρασκευή 31/03/2017 και ώρα 18.00  στο Χώρο  Καλλιτεχνικών Αναρριχήσεων Οροπαίδιο τη δράση «Ένα μικρό παιδί ένα μεγάλο ταξίδι».Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Η δράση αφορά στην παρουσίαση του προγράμματος Στέγη+ από εργαζομένους καθώς θα γίνει και προβολή του ντοκιμαντέρ Ασυνόδευτοι Ανήλικοι – Kέντρο Φιλοξενίας Στέγη Plus +.

Επιπλέον παιδιά που φιλοξενούμε θα συμμετέχουν σε  θεατρικό δρώμενο με στοιχεία από το βιβλίο "Μονόλογοι από το Αιγαίο - το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων". Οι φιλοξενούμενοι μας συμμετείχαν επί ένα χρόνο σε θεατρικά εργαστήρια προκειμένου να συγκεντρωθεί το εν λόγω υλικό.

Τα παιδιά παράλληλα συμμετέχουν ενεργά στο εργαστήρι ελεύθερης έκφρασης το οποίο συντονίζει η  θεατροπαιδαγωγός κα Αντριάνα Ταβαντζή.

Οι «Μονόλογοι από το Αιγαίο» είναι το αποτέλεσμα κύκλου θεατρικών βιωματικών εργαστηρίων, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;». Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα Στέγη + αφορά στη λειτουργία Κέντρων Φιλοξενίας, προκειμένου στην παροχή στέγασης σε ασυνόδευτα ανήλικα, καθώς και σε άλλους ευάλωτους αιτούντες άσυλο (όπως μονογονεϊκές οικογένειες, ευάλωτες γυναίκες κλπ.). Οι υπηρεσίες που παρέχονται παράλληλα με τη στέγαση είναι:

ψυχοκοινωνική στήριξη

ιατροφαρμακευτική στήριξη

υπηρεσίες διαμεσολάβησης

νομική συμβουλευτική και ενημέρωση για τις δυνατότητες που έχουν στην Ελλάδα

προγράμματα εκμάθησης ελληνικών, δημιουργικής απασχόλησης, ενισχυτικής διδασκαλίας για τους ανήλικους και οργάνωση διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων

κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης, σίτιση, καθαριότητα, ασφάλεια, εκπαίδευση και

εργασιακή στήριξη στις ευάλωτες ομάδες,

εκπαίδευση/ κατάρτιση/ επαγγελματικός προσανατολισμός γαι τα συνόδευτα ανήλικα".

Το πρόγραμμα λειτουργεί με εταιρικό σχήμα, το οποίο αποτελείται:

-από τη ΜΚΟ PRAKSIS (συντονιστής φορέας εταιρικού σχήματος)

- και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις