Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρίνιο: Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αγρίνιο: Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αντιπαραθέσεις και διαξιφισμοί

Ανέβηκαν οι τόνοι στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στα θέματα που αφορούσαν τη χρηματοδότηση του ΔΗΠΕΘΕ και φυσικά το μεγάλο θέμα της ανάπλασης του Πάρκου. Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η αντιπολίτευσης στο θέμα της έγκρισης σχεδίου προγραμματικής Σύμβασης – Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, Δήμου Αγρινίου και ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Με την προγραμματική σύμβαση σχέδιο καθορίζεται ένα πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ του ΥΠ.ΠΟ.Α, του Δήμου Αγρινίου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Αγρινίου με έδρα το Αγρίνιο, σε ένα επιχορηγούμενο από το ΥΠ.ΠΟ.Α. δίκτυο περιφερειακών θεάτρων, το οποίο καθιερώνεται προκειμένου να ενισχυθεί η όσο το δυνατόν πιο ουσιαστική και ολοκληρωμένη θεατρική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγρινίου διάρκειας ενός έτους από 1-1-2017 έως 31-12-1017.

Η επιχορήγηση αυτή συμφωνείτε να είναι στο ύψος των σαράντα έξι χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (46.500,00 €) για το διάστημα από την υπογραφή του Υπουργού Πολιτισμού μέχρι 31-12-2017.

Για το ύψος της χρηματοδότησης εκφράστηκαν προβληματισμοί, ενώ ο κ.Μοσχολιός έκανε λόγο για υποβάθμιση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, που πιθανώς να οδηγήσει στην κατάργηση ή την συγχώνευση του, ενώ την άποψη ασπάστηκε και η παράταξη του Τ.Παπανικολάου.

Όσο αφορά την μελέτη της ανάπλασης του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου εκφράστηκαν παράπονα από όλες τις παρατάξεις ότι δεν έχουν ενημερωθεί για το τι περιλαμβάνει η μελέτη , με τον κ.Παπαναστασίου να απαντά πως η εκδήλωση της Τετάρτης είναι ενημερωτική προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη.

Ο κ. Παύλος Μοσχολιός είπε πως η παράταξη του δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση αυτή, μιας και η μελέτη παρανόμως ανατέθηκε, με την διαδικασία όπως ανατέθηκε, ενώ και ο κ.Ρόκκος στάθηκε στα περί νομιμότητας της μελέτης αυτής.

Τέλος αντιρρήσεις εκφράστηκαν και από τον κ.Παπανικολάου κυρίως ως προς την τακτική της δημοτικής αρχής να παρακάμπτει και να μην ενημερώνει τις παρατάξεις και χαρακτήρισε την εκδήλωση για το πάρκο «φιέστα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγρίνιο: Του πήρε το μοτοποδήλατο-Χειροπέδες σε 15χρονο


Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις