Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη ρύθμιση για τα "κόκκινα δάνεια" και οι δανειολήπτες της Αχαϊκής Τράπεζας

Στη ρύθμιση για τα "κόκκινα δάνεια&...

Ανακούφιση ή παγίδα για η ένταξη;

Στο καθεστώς διαχείρισης κόκκινων δανείων του νέου κώδικα δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας εντάσσονται πλέον και οι 2.500 δανειολήπτες της Αχαϊκής Συνεταιριστικής τράπεζας σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σωτήρη Παπανδρέου στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», οι μισοί από τους δανειοληπτες της Αχαϊκής τράπεζας, βρίσκονται στο «κόκκινο», καθώς έχουν σταματήσει να εξυπηρετούν τις οφειλές τους εδώ και καιρό.

Η απόφαση εκ πρώτης όψεως δείχνει να ικανοποιεί ένα αίτημα των δανειοληπτών της Αχαϊκής Τράπεζας και φορέων όπως το Επιμελητήριο Αχαΐας, όμως μια προσεκτική ανάγνωση στις επιμέρους λεπτομέρειες, αφήνει πολλά κενά και πλήθος ερωτηματικών, για το εάν παράγει κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα ή απλά «ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου».

Ο λόγος είναι ότι προβλέπει σημαντικές εξαιρέσεις διαθέσιμων εργαλείων και πρακτικών που εφαρμόζονται σε παρόμοιες ρυθμίσεις από τις λειτουργούσες τράπεζες.

Στην απόφαση αναφέρεται ρητά ότι οι «ενδεικτικοί τύποι λύσεων» του αναθεωρημένου Κώδικα Δεοντολογίας, δεν ισχύουν για τα υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα.

Για την επίτευξη συμφωνίας, ο εκκαθαριστής θα ζητά από τον δανειολήπτη νέες εξασφαλίσεις και την πληρωμή προκαταβολής.

Ακόμα, στις λίγες περιπτώσεις «κουρέματος» της οφειλής, αυτή θα αφορά μόνο τους εξωλογιστικούς τόκους και όχι κεφάλαιο, τόκους ή προσαυξήσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις