Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δρόμος Εκεχειρίας 2017: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η διοργάνωση που μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δρόμος Εκεχειρίας 2017: Για δεύτερη συνε...

Υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου

Για πρώτη φορά μετά από 1.623 χρόνια «αναβίωσε» το 2016 ο Δρόμος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, μεταξύ της Αρχαίας Ήλιδας, της πόλης που διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και της Αρχαίας Ολυμπίας, του ιερού τόπου στον οποίο τελούνταν οι αγώνες.

Ο Δρόμος της Εκεχειρίας έλαβε παγκόσμια διάσταση καθώς ήταν υπό την αιγίδα του CISM, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της ΕΟΕ, της ΔΟΑ, της UNESCO και διοργανώθηκε από την ΜΚΟ «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ», με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ήλιδας και εκτελεστικό φορέα το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Ο «Δρόμος της Εκεχειρίας» και οι εκδηλώσεις που προηγήθηκαν ήταν επίσης υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού.

Στον πρώτο "Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας" το 2016 βραβεύθηκαν όλοι όσοι τερμάτισαν, αφού ολοκλήρωσαν με επιτυχία όλη τη διαδρομή, με ένα κλαδί ελιάς και το συλλεκτικό αριθμημένο μετάλλιο της πορείας γιατί σημασία έχει ο δρόμος και η διαδρομή προς την Εκεχειρία.

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν και φέτος από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας με κεντρική εκδήλωση τον «Δρόμο Εκεχειρίας 2017» η οποία τελεί υπό την Aιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Την Πέμπτη 6 Απριλίου του 2017 με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αθλητισμού για την ανάπτυξη και την ειρήνη, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα  στο Πολεμικό Μουσείο, για τον Ολυμπισμό, τον Αθλητισμό και την Εκεχειρία ενώ θα παρουσιασθούν τα δρώμενα που έγιναν και θα γίνουν για την Εκεχειρία και τον Ολυμπισμό «στην Οικοτουριστική Διαδρομή Ήλιδας Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας».

Την Παρασκευή 5 Μαΐου του 2017 θα πραγματοποιηθεί ο Δρόμος Εκεχειρίας στην Αθήνα. Συνδέοντας το αρχαίο με το σύγχρονο ενώνουμε την Πνύκα με το Παναθηναϊκό Στάδιο σε ένα «Δρόμο Εκεχειρίας» μεταφέροντας το μήνυμα της Εκεχειρίας από το Σύμβολο του ελεύθερου πνεύματος και λόγου στο σύμβολο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, θυμίζοντας ότι η σημαντικότερη παρακαταθήκη του Ολυμπισμού αλλά και θεμελιώδης όρος για την διεξαγωγή των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων ήταν η «Εκεχειρία».

Το Σάββατο 13 Μαΐου του 2017 στο πλαίσιο ανάδειξης της εκεχειρίας ως προαπαιτούμενο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας αλλά και διαφύλαξης των ολυμπιακών αξιών, διοργανώνεται στην Αμαλιάδα (έδρα του Δήμου Ήλιδας), ημερίδα αφιερωμένη στην Εκεχειρία. Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα εκτεθούν έργα ένστολων και τοπικών ζωγράφων αφιερωμένα στον αθλητισμό και στην εκεχειρία.

Επίσης για τους δρομείς θα υπάρχει και η δυνατότητα παραλαβής του αριθμού και της μπλούζας της διοργάνωσης.

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου θα διεξαχθεί στην Ηλεία ο «Δρόμος της Εκεχειρίας 2017».

Οι δρομείς θα τρέξουν από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία.

Την Κυριακή 14 Μαΐου του 2017 θα πραγματοποιηθεί ο Δρόμος Εκεχειρίας 2017. Η πορεία αυτή δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και όλοι οι συμμετέχοντες κινούνται σχεδόν μαζί. Είναι μια πορεία των 49,8 χιλιομέτρων πάνω στο «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» και στόχος της είναι, με κάθε μέτρο από την Αρχαία Ήλιδα προς την Αρχαία Ολυμπία, να μεταφερθεί το μήνυμα της Εκεχειρίας σε ολόκληρο τον κόσμο και κάθε δρομέας να γίνεται αγγελιαφόρος αυτού του σημαντικού μηνύματος για την Ειρήνη. Την Ειρήνη που στις μέρες μας εξακολουθεί δυστυχώς να είναι ζητούμενο και όχι αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο!

Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές, την πορεία, την διαδρομή και τις παροχές προς τους δρομείς μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μονοπατιού (http://routeoftruce.gr/), στην ενότητα «Δρόμος» .

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις