Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωλίγκα: Αδιάφορη ήττα για τον Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: Αδιάφορη ήττα για τον Ολυμπιακό

Από τη Ρεάλ

Στην τρίτη θέση έμεινε ουσιαστικά ο Ολυμπιακός, αφού ηττήθηκε για δεύτερη φορά φέτος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, 73-79, στο ΣΕΦ. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ήταν ο κορυφαίος των «ερυθρόλευκων» στην καλύτερη εμφάνισή του στη Euroleague με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ.

Ο Παπανικολάου είχε 11 πόντους, 10 ο Αγραβάνης και 9 ο Σπανούλης. Χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη (ίωση) παρατάχθηκε η ομάδα του Πειραιά, ενώ πλήγμα αποτελεί για τον Ολυμπιακό ο τραυματισμός του Ματ Λοτζέσκι, 19 δεύτερα πριν τη λήξη.

Με 21 πόντους ο Σέρχιο Γιουλ χάρισε την 21η νίκη στη «βασίλισσα», χάρη στην οποία «συγκατοικεί» στην πρώτη θέση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχοντας το πάνω χέρι σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό (19 νίκες - 8 ήττες).

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός τίμησε τον Οθέλο Χάντερ για την προσφορά του στην ομάδα του Πειραιά, στην πρώτη επιστροφή του στο ΣΕΦ ως αντίπαλος.

Tα δεκάλεπτα: 20-19, 37-37, 54-58, 73-79

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Αγραβάνη στο «4» εν τη απουσία του ασθενή Γιώργου Πρίντεζη, με τον 23χρονο φόργουορντ να πατά «γερά» μετά το δικό του σερί 11-0 στο Βελιγράδι χάρη στο οποίο ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -8 στην 4η περίοδο. Μετά τις βεβιασμένες επιλογές των «ερυθρόλευκων» στα πρώτα λεπτά, ο Αγραβάνης πήρε τέσσερις προσπάθειες, αλλά η Ρεάλ έμενε σταθερά κοντά στο σκορ.

Όταν ο Ολυμπιακός «έσφιξε» την άμυνά του, μαζεύοντας και τα επιθετικά ριμπάουντ (7 ? 3 στην 1η περίοδο) και πέρασε την μπάλα στη ρακέτα, τότε ξέφυγε και στο σκορ: Συγκεκριμένα, ο Μιλουτίνοβ σημείωσε 6 σερί πόντους (9 στο δεκάλεπτο) από το σερί 8-0 του Ολυμπιακού (συν δίποντο του Παπαπέτρου) με το οποίο προηγήθηκε, 18-10.

Ματσιούλις και Γιουλ όμως έβρισκαν τρόπο να απαντούν, ενώ ο Ράντολφ μείωσε με τρίποντο και μαζεύοντας επιθετικά ριμπάουντ. Η Ρεάλ επέστρεψε, όταν ο Γιουλ (έχοντας πάνω του τον Παπανικολάου) ευστόχησε έξω από τα 6.75, 20-19 (1/6 ο Ολυμπιακός, 1/2 η Ρεάλ), το οποίο ήταν και το σκορ του αγώνα στο 10ο λεπτό.

Με το σκορ στο 23-23, ο Γιανγκ πήρε τη θέση του Κεμ Μπιρτς. Ο Καναδός σέντερ γκρίνιαξε, όμως για την έξοδό του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τον διώχνει (προσωρινά) από τον πάγκο. Με πρωταγωνιστή τον Αγραβάνη στη 2η περίοδο που έφτασε τους 8 πόντους (σε 13.52 λεπτά συμμετοχής στο α΄ μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» παρέμεναν ζωντανοί στη διεκδίκηση της νίκης. Καθώς συνέχισαν, όμως να είναι άστοχοι από τη γραμμή του τριπόντου (3/13 στα πρώτα 20 λεπτά) δεν μπορούσαν να «χτίσουν» διαφορά ασφαλείας.

Στον αντίποδα, ο Ράντολφ έκανε «ζημιά» έχοντας 11 πόντους στο πρώτο μέρος, η άμυνα των Ισπανών στα pick ?n? roll του Ολυμπιακού σταμάτησε τη δημιουργία των «ερυθρόλευκων», με το 37-37 στο ημίχρονο να ανταποκρίνεται στην αμφίρροπη εικόνα του παιχνιδιού, αλλά και τη «μάχη» ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες, με συχνή παρουσία στα φάιναλ φορ της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια.

Με διαδοχικά τρίποντα των Κώστα Παπανικολάου και Βασίλη Σπανούλη ξεκίνησε το β΄ μέρος, 43-37. Και ήταν μόνο η αρχή... καθώς ο Τέιλορ απάντησε με τον ίδιο τρόπο (43-40), αλλά ο Μάντζαρης ευστόχησε σε τρίτο σουτ τριών πόντων (3/3) στην 3η περίοδο, 46-40.

Το ντράιβ του Παπανικολάου, επέτρεψε στον Ολυμπιακό να «αγγίξει» και πάλι το +8, 48-40, κάτι που δεν είχε, πάντως συνέχεια. Οι Μαδριλένοι αντέδρασαν και με επιμέρους σκορ 4-13, το οποίο ολοκλήρωσε ο Γιουλ πήραν την πρωτοπορία, 52-53.

Ο Γιουλ έκανε και το 52-56 με τρίποντο, οι παίκτες του Ολυμπιακού αγχώθηκαν, δεν είχαν υπομονή, πήραν προσπάθειες έξω από τα 6.75 απ? όπου ήταν άστοχοι, αλλά και το 54-58 (φτάνοντας τους 16 προσωπικούς πόντους), σκορ 3ης περιόδου, αφού έχασε εύκολο καλάθι ο Παπαπέτρου και την ευκαιρία να μειώσει.

Με χαμηλό σχήματα (τον Παπαπέτρου στο «4» και Σπανούλη, Γκριν, Λοτζέσκι, Γιανγκ) αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα στην 4η περίοδο ο Σφαιρόπουλος. Με παλικαρίσιο ντράιβ του Σπανούλη (ο αρχηγός του Ολυμπιακού εξέθεσε τον Χάντερ), οι «ερυθρόλευκοι» διαμόρφωσαν το 58-62.

Ο Λάσο επέμενε να βρίσκει τον Ράντολφ τελικό αποδέκτη η μπάλα, 58-64, με τον Αγραβάνη να αντικαθιστά τον Παπαπέτρου στο «4». Απέμεναν 4 λεπτά για τη λήξη του αγώνα, όμως και ο ηλεκτρονικός πίνακα έδειχνε 62-68 κι ενώ η «βασίλισσα» είχε απομακρυνθεί και με +8, 58-66, στο 35ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος στην επίθεση, με τον Μιλουτίνοβ να τον «ξεκολλά», 63-68. Όσους παίκτες κι αν άλλαξε πάνω στον Γιουλ ο Σφαιρόπουλος, ο Ισπανός διεθνής έδωσε αέρα 9 πόντων στην ομάδα της Μαδρίτης, 63-72 (αυτή τη φορά με κολλημένο πάνω του τον ψηλότερο Αγραβάνη).

Ο Σφαιρόπουλος ανέβασε μία θέση τον Αγραβάνη... στο «5», προκαλώντας σύγχυση στον Λάσο. Κι ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 5-0, 68-72, μετά από δίποντο του Μάντζαρη και τρίποντο του Σπανούλη (1.55΄΄ πριν τη λήξη).

Ο Αγραβάνης, όμως υπέπεσε σε 5ο φάουλ στον Γιουλ, αυτός πήγε στη γραμμή των βολών αλλά ευστόχησε μόνο στη δεύτερη, 68-73. Ο Παπανικολάου, όμως μπήκε στη ρακέτα, 70-73. Άστοχος σε τρίποντο ο Τόμπκινς, άστοχος και ο Σπανούλης στο ντράιβ, όχι όμως ο Γιουλ που πήρε την εσωτερική για το 70-75.

Ο Σπανούλης έβαλε μόνο μία βολή, αλλά ο Ράντολφ και τις δύο και όταν ο Ουότερς αποδείχτηκε εύστοχος στις δύο βολές, το σκορ ήταν 73-77. Στα 19΄΄ ο Λοτζέσκι τραυματίστηκε, έμεινε αρκετή ώρα στο παρκέ δείχνοντας να πονά και χρειάστηκε να τον βοηθήσουν οι Παπαπέτρου και Αγραβάνης.

Ο Λοτζέσκι που αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή να αγωνιστεί (τραυματισμό στον Αχίλλειο τένοντα) αποσύρθηκε άμεσα στα αποδυτήρια, με τους συμπαίκτες του να τον... κουβαλούν!

Εν συνεχεία, ο Ράντολφ με δύο ακόμη βολές έβαλε τέλος στο όνειρο του Ολυμπιακού να πιάσει τη Ρεάλ στη δεύτερη θέση, 73-79, αφού απέμεναν μόνο 19΄΄. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο και υποκλίθηκε στη «βασίλισσα».

Διαιτητές: Ράντοβιτς (Κροατία), Ρότσα (Πορτογαλία), Ρομάνο (Ισραήλ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 7, Μπιρτς, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 9(2), Ουότερς 2, Αγραβάνης 10(1), Μιλουτίνοβ (18), Παπανικολάου 11, Μάντζαρης 5, Λοτζέσκι 3(1).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Ράντολφ 21(1), Ντρέιπερ, Φερνάντεθ, Ντόντσιτς 4, Ματσιούλις 7(1), Ρέγες 4, Αγιόν 2, Κάρολ 2, Χάντερ 10, Γιουλ 21(2), Τόμπκινς 3(1), Τέιλορ 5(1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωλίγκα: «Αγκαλιάζει» την τρίτη θέση ο Ολυμπιακός

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports