Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παγκόσμια ημέρα μετεωρολογίας σήμερα και στο πανεπιστήμιο μιλούν για τα νέφη

Πάτρα: Παγκόσμια ημέρα μετεωρολογίας σήμ...

Στις 11 το πρωί στο συνεδριακό

Το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας και το Πρόγραμμα Copernicus. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 11 σήμερα το πρωί, στην αίθουσα ΙΙ-9.

Στις 23 Μαρτίου του 1950 τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη για τη δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ σε θέματα κλίματος και καιρικών προβλέψεων.

Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος, η 23η Μαρτίου ορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας.

Στόχος του εορτασμού είναι να καταδείξει τη σημασία που θα διαδραματίζουν ο καιρός, το κλίμα και οι υδάτινοι πόροι στη διαμόρφωση του κοινού μέλλοντός μας, καθώς θα είναι οι καθοριστικοί παράγοντες των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Ο φετινός εορτασμός έχει επιλεγεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας να είναι αφιερωμένος στην κατανόηση του ρόλου των νεφών.

Το θέμα θα αναπτύξει ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής Αθανάσιος Αργυρίου.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθεί και να μιλήσει ο Ιωάννης Μπασιάκος, Υποπτέραρχος - Μετεωρολόγος ε.α., τέως. Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Πρόγραμμα Copernicus: Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Copernicus (www.copernicus.eu (link is external)) χρησιμοποιεί ακριβή και έγκαιρα δεδομένα από τους δορυφόρους παρατήρησης της Γης και άλλες πηγές για την παροχή βασικών υπηρεσιών πληροφοριών για να βελτιώσει τον τρόπο διαχείρισης του περιβάλλοντος, την άμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ενώ θα επιτρέψει τη δημιουργία νέων εφαρμογών και υπηρεσιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, και θα συμβάλλει στη διασφάλιση της καθημερινής ζωής.

Πέρα από τη βελτίωση της καθημερινής ζωής, το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα αναμένεται επίσης να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και επιχειρηματικές ευκαιρίες σε όλη την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες του Προγράμματος στους τομείς της Κλιματικής Αλλαγής, της Παρατήρησης της Ατμόσφαιρας και της Γης, καθώς και τις εφαρμογές τους στην Αγροδιατροφή, Βιοποικιλότητα, Κλίμα και Ενέργεια, Δημόσια Υγεία κ.α.

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν από τους Καθηγητές του Τμήματος Φυσικής Ιωάννη Κιουτσιούκη, Βασίλειο Αναστασόπουλο και Ανδρέα Καζαντζίδη.

Η εκδήλωση έχει στόχο την ενεργότερη εμπλοκή των χρηστών –υπαρχόντων και δυνητικών– των υπηρεσιών του Copernicus, μέσω της ευαισθητοποίησής τους και της αναλυτικότερης ενημέρωσής τους για τις δυνατότητες που παρέχονται από το Πρόγραμμα.

Μετά το τέλος των ομιλιών θα υπάρξει αναλυτική συζήτηση με τους ομιλητές. Για όσους/ες ενδιαφέρονται, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το Τμήμα Φυσικής αποτελεί μέλος του Network of Copernicus Academy, του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, Ερευνητικών Ινστιτούτων και Οργανισμών που έχει ως σκοπό την ανάπτυξη διαλέξεων, σεμιναρίων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, καθώς και εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού υλικού για την ενημέρωση της επόμενης γενιάς ερευνητών, επιστημόνων και επιχειρηματιών για το Πρόγραμμα Copernicus και τη χρήση των υπηρεσιών του στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις