Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το συγκινητικό αντιρατσιστικό μήνυμα των παιδιών - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Το συγκινητικό αντιρατσιστικό μήν...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Μαθητές σχολείων της Πάτρας έδωσαν το στίγμα τους

Μέσα από μια σειρά άκρως συγκινητικών και παραστατικών θεατρικών δρώμενων, μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Πάτρας προσπάθησαν να στείλουν ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού. Αξιοποιώντας κείμενα του βιβλίου "Μονόλογοι από το Αιγαίο" έδωσαν το στίγμα των νέων της πόλης, που νοιώθουν την αγωνία και τον πόνο των ξεριζωμένων προσφύγων. Και όλα αυτά, τη στιγμή που το 65% των ελλήνων εμφανίζεται σε έρευνα του κοινωνικού κέντρου ερευνών να θεωρεί τους μετανάστες απειλή σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Τους στίχους από το τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου μαζί με τις αναμνήσεις και τα όνειρα των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, μετέφεραν με το δικό τους τρόπο οι μαθητές 6 σχολείων της Πάτρας.

Οι μαθητές των σχολείων, επεξεργάστηκαν βιωματικά και με τη δική τους ματιά το υλικό των αφηγήσεων, δημιούργησαν σύντομες σκηνές με στόχο να δώσουν φωνή στους συνομήλικούς τους και τις παρουσίασαν σε ένα συλλογικό θεατρικό δρώμενο. Αυτή την ελπίδα εκφράζουν μέσα από τα κείμενά τους στο βιβλίο «Μονόλογοι από το Αιγαίο» παιδιά που αναγκάστηκαν να χάσουν την παιδική τους ηλικία από τον πόλεμο, τις διώξεις και τις στερήσεις.

Το θεατρικό δρώμενο των μαθητών παρουσιάστηκε στην πλατεία Γεωργίου στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής εβδομάδας κατά του ρατσισμού 2017», που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων και την ΑΔΕΠ.

Η εκδήλωση ήταν μέρος της Διεθνούς Ημέρας Δράσης 2017 «Μονόλογοι από το Αιγαίο». Την εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τμήματα σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που, επίσης, καλούνται να υλοποιήσουν στα σχολεία τους καλλιτεχνικά δρώμενα, παραστάσεις, αναγνώσεις κειμένων κ.ά. αξιοποιώντας τα κείμενα του βιβλίου "Μονόλογοι από το Αιγαίο".

Στο μεταξύ Μόνο θλίψη προκαλεί έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών που δείχνει οτί το 65% των ελλήνων θεωρούν τους μετανάστες απειλή σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις