Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Σκάκι: Τελική Φάση Περιφερειακού Μαθητικού Πρωταθλήματος

Σκάκι: Τελική Φάση Περιφερειακού Μαθητικ...

To ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Πάρκο της Ειρήνης

To ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο της Ειρήνης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η τελική φάση των ομαδικών και  ατομικών πρωταθλημάτων σκάκι. Στους αγώνες αθροιστικά αναμένεται να συμμετάσχουν 800 περίπου μαθητές και μαθήτριες από όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την Κεφαλλονιά και την Ζάκυνθο.

Το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή του σκακιού προσελκύοντας το ενδιαφέρον γονιών και εκπαιδευτικών  σε όλη την χώρα. Οι συμμετοχές συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών φάσεων ξεπερνούν  τις 30.000.

Στο ομαδικό μαθητικό πρωτάθλημα  (Σάββατο Μαρτίου) κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με τρεις ομάδες, με κάθε ομάδα να έχει τετραμελή σύνθεση με τουλάχιστον 1 κορίτσι στην σύνθεση της. Εάν το επιθυμεί η κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει και δύο αναπληρωματικούς.

Στους περσινούς αγώνες συμμετείχαν περίπου 80 ομάδες από όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  διαγωνιζόμενες σε τρεις κατηγορίες. (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια).

Οι μαθητές των σχολείων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο ατομικό και στο ομαδικό πρωτάθλημα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην τελική περιφερειακή φάση συμπληρώνοντας την ειδική ηλεκτρονική φόρμα που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (www.essp.gr)

Στην τελική φάση του ατομικού πρωταθλήματος (19 Μαρτίου) μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές του Δημοτικού  που κατάφεραν στις προκριματικές φάσεις της περιοχής τους να επιτύχουν ποσοστό επίδοσης μεγαλύτερο από 51%.

Η συμμετοχή για του μαθητές των Νηπιαγωγείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου είναι ελεύθερη

Αναλυτικές πληροφορίες για την διοργάνωση στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΠ (www.essp.gr).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκάκι: Εννιά μετάλλια για τα παιδιά του Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος στο Rapid Αιγιάλειας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports