Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εντυπωσιακή βελτίωση σε Καβουκάκι και Γούβα από τις παρεμβάσεις- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τις συνοικίες της Πάτρας

Εντυπωσιακή βελτίωση σε Καβουκάκι και Γο...

Έργα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ

Άλλαξαν εικόνα αρκετές συνοικίες της Πάτρας στο πλαίσιο των έργων ανάπλασης που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο καιρό μέσω μελετών που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Ανάμεσά τους, όπως έχει γράψει το thebest.gr το Βλατερό, αλλά και η Γούβα και το Καβουκάκι που έγιναν… «κούκλες».

Στρώθηκαν οδοστρώματα, ανακατασκευάστηκαν πεζοδρόμια, μπήκαν πανέμορφες στήλες ηλεκτροφωτισμού, διαμορφώθηκαν τα κλιμακοστάσια φτιάχτηκαν λιθόστρωτες διαδρομές, πλατείες και άλλες ουσιαστικές παρεμβάσεις. Ειδικά στο Καβουκάκι, τέρμα Νόρμαν μέχρι το 35ο ολοήμερο νηπιαγωγείο η αλλαγή είναι πραγματικά εντυπωσιακή.



Σύμφωνα με την μελέτη στη Γούβα προβλέπονταν αναπλάσεις με την ανακατασκευή των οδών:

Οδός Φιλελλήνων (από Κανακάρη έως Νόρμαν), οδός Αστιγγος, οδός Κερκύρας (από Αστιγγος έως Φιλελλήνων), οδός Πάρνηθος, οδός Υμηττού, οδός Νόρμαν (από Κανακάρη έως τέρμα) και οδός Μαινάλου.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την δημιουργία πεζόδρομων, την ανακατασκευή και διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, την ανακατασκευή των οδοστρωμάτων, επενδύσεις κλιμάκων, δημιουργία χώρων πρασίνου με καθιστικά, περιπάτου και αναψυχής, ανακατασκευή παιδικής χαράς, δημιουργία υπαίθριου χώρου δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, εγκαταστάσεις δικτύων ηλεκτροφωτισμού, καθώς επίσης και έργα υποδομής (ύδρευση-αποχέτευση) από τη ΔΕΥΑΠ.

Στην περιοχή Καβουκάκι και συγκεκριμένα στο τέρμα της οδού Νόρμαν προβλεπόταν κατασκευή μονοπάτιων περιπάτου και διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων, χώροι στάθμευσης οχημάτων, χώροι πρασίνου και αναψυχής, εγκαταστάσεις δικτύων ηλεκτροφωτισμού, καθώς και έργα υποδομής (ύδρευση-αποχέτευση) από τη ΔΕΥΑΠ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις