Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάνω από 800 μαθητές επισκέφθηκαν την περιβαλλοντική έκθεση της HELMEPA στο Αίγιο -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάνω από 800 μαθητές επισκέφθηκαν την πε...

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον

H «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», είχε ως επίκεντρο μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περιβαλλοντική και εκπαιδευτική έκθεση που μόλις ολοκληρώθηκε στην πόλη του Αιγίου.

Διοργανώθηκε από την HELMEPA, υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας,  με την συνεργασία  της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας και τις υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Πηνελόπη Σακοβέλη και Ιωάννα Παπαϊωάννου.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ήταν να ενημερώσει εκπαιδευτικούς και μαθητές για τις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας και να εμπνεύσει τα νέα παιδιά στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

Το Αίγιο αποτέλεσε τον 11ο σταθμό της Εκστρατείας που υλοποιεί η HELMEPA με την υποστήριξη του Lloyd’s Register Foundation. Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» από τις 14 Φεβρουαρίου έως την περασμένη Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017. Την επισκέφθηκαν συνολικά πάνω από 800 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μαζί με 75 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υλοποιούν στα σχολεία τους Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην θεματική του θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

Συμμετείχαν τα Δημοτικά σχολεία:  2o, 6o, 7o, 10o Αιγίου, Αβύθου, Διακοπτού, Ελίκης, Σαλμενίκου, 29ο και 52ο Πάτρας, Αρσάκειο Πάτρας, και τα Γυμνάσια: 1ο,  2ο, 3ο, 4ο Γυμνάσιο Αιγίου, Γυμνάσιο Διακοπτού,  4ο, 9ο, 15ο, 16ο και 21ο Γυμνάσιο Πάτρας, Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Πάτρας.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, οι μαθητές της Δ’ τάξης του Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας υλοποίησαν στις 28/2/2017 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζοντας τις ακτές μας» στο ΚΠΕ Κλειτορίας - Ακράτας.

Απευθύνονται δημόσιες ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, η οποία ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας των φορέων στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις