Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Πέφτουν» οι υπογραφές για το παλαιό Αρσάκειο – Πότε θα μεταφερθεί το δημαρχείο της Πάτρας στο κτίριο

«Πέφτουν» οι υπογραφές για το παλαιό Αρσ...
Βγενόπουλος Φάνης

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ

Θέμα ημερών, όπως πληροφορείται το thebest.gr, είναι η ένταξη του έργου ανάπλασης του κτιρίου του παλαιού Αρσακείου της Πάτρας. Το έργο έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ και ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη εγκριθεί από το αρμόδιο Υπουργείο η χρηματοδότησή του από κοινοτικούς πόρους.

Στο εμβληματικό κτίριο που βρίσκεται επί της Μαιζώνος μεταξύ Παρθενάκου και Γκότση, η δημοτική Αρχή – που διεκδικούσε το έργο -  σχεδιάζει να μεταφέρει το δημαρχείο της Πάτρας και η μελέτη του έργου είναι έτοιμη από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 5 εκατ. ευρώ και για την υλοποίησή του, θα γίνει διεθνής διαγωνισμός.

Στο κτίριο θα λειτουργήσουν υπηρεσίες του Δήμου και θα βρίσκονται τα γραφεία του δημάρχου και των αντιδημάρχων, που σήμερα λειτουργούν στο ακίνητο της Μαιζώνος, μεταξύ Παντανάσσης και Βότση. Στο παλιό Αρσάκειο θα συνεδριάζει, σε ειδική αίθουσα και το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο σήμερα συνεδριάζει στο κτίριο «Λαδόπουλου» στην Ακτή Δυμαίων.

Επίσης στις εγκαταστάσεις θα λειτουργήσει και αίθουσα πολλαπλών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τη δημοπράτηση του έργου μέχρι την παράδοσή του, θα χρειαστούν δυο με δυόμιση χρόνια.

Το κτίριο του παλαιού Αρσακείου, αποτελεί ένα σημαντικό οικοδόμημα για την πόλη.

Το οικόπεδο για την ανέγερσή του αγοράστηκε το 1933 με προσπάθειες του τότε Δημάρχου Ι. Βλάχου και χτίστηκε σε σχέδια τού αρχιτέκτονα Αναστασίου Μεταξά.

Οι εργασίες ανέγερσης κράτησαν επτά χρόνια και στις 21 Οκτωβρίου 1940, επτά ημέρες πριν από την έναρξη της επίθεσης των Ιταλών, το Αρσάκειο Πατρών μεταφέρθηκε εκεί όπου και λειτούργησε επί 64 χρόνια μέχρι το 2004.

Στην Κατοχή λειτουργούσε ως Στρατιωτικό Νοσοκομείο και είναι από τα λίγα κτίρια που διασώζονται ανέπαφα. Στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του, διακρίνεται ακόμη ο μεγάλος κόκκινος σταυρός που δήλωνε τη χρήση του χώρου.

Ο χώρος χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2006 για τη φιλοξενία εκθέσεων, ενώ τα τελευταία χρόνια σε ένα τμήμα του, στεγάζονται τα γραφεία του Κεντρικού Δημοτικού Διαμερίσματος.

Επίσης, εκεί έχουν διεξαχθεί οι φοιτητικές εκλογές, ενώ τις κρύες ημέρες χρησιμοποιείται από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου, για τη φιλοξενία αστέγων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις