Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παραδόθηκαν τα πρώτα δύο αμαξίδια από το ΙΟΝΙΑΝ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Παραδόθηκαν τα πρώτα δύο αμαξίδια από το...

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Όλοι μαζί μια αγκαλιά»

Σε κλίμα συγκίνησης, χαράς, αλλά και ικανοποίησης πραγματοποιήθηκε η παράδοση των δύο  πρώτων αναπηρικών αμαξιδίων σε ισάριθμους δικαιούχους δίνοντας τα πρώτα αποτελέσματα της εκστρατείας του IONIAN, “Όλοι μαζί… μια αγκαλιά”. Η αίθουσα της νέας πτέρυγας του ΟΔΑΖ (Οργανισμός Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου) , όπου και φιλοξενήθηκε το Σάββατο 04.03  το μεσημέρι η εκδήλωση, ήταν κατάμεστη από κόσμο, κυρίως, όμως, από πολλά μικρά παιδιά: τους αδιαφιλονίκητους πρωταγωνιστές της καμπάνιας.

Πρόσωπα που καθήλωσαν με τις τοποθετήσεις και την αγάπη με την οποία  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΙΟΝΙΑΝ. Είχε φτάσει λοιπόν η ώρα που ο στόχος επετεύχθη. Τα αμαξίδια παραδόθηκαν και δύο άνθρωποι που τα είχαν ανάγκη, θα κάνουν λίγο πιο εύκολη την καθημερινότητά τους.

Τα μηνύματα, ωστόσο, είναι πολλά. Αλληλεγγύη, προσφορά και συμπαράστασης, από άνθρωπο σε άνθρωπο, για τη κοινωνία μιας εκδήλωσης, επιστέγασμα μίας προσπάθειας με διάρκεια σχεδόν δύο χρόνων.

Από τότε, πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι και η εκστρατεία του IONIAN έγινε υπόθεση της κοινωνίας. Μικροί και μεγάλοι μπήκαν στο παιχνίδι και ξεκίνησαν μια δράση που όχι μόνο δεν έχει ατονήσει αλλά, απεναντίας, όσο περνά ο καιρός, δείχνει ολοένα και περισσότερο να εντείνεται.

Τελικά  το μεγαλύτερο μπράβο, αξίζουν τα μικρά παιδιά. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, που συνέλλεξαν και μας παρέδωσαν, στατιστικά, τις μεγαλύτερες ποσότητες από πλαστικά καπάκια!

Εδώ βέβαια, τεράστια ήταν η συνεισφορά των εκπαιδευτικών. Χωρίς τη δική τους καθοδήγηση και παρότρυνση, χωρίς τη δική τους ενημέρωση και τις ατέλειωτες ώρες συζήτησης με τους μαθητές τους, για το πώς και το γιατί της συλλογή των καπακιών, δεν είχε επιτευχθεί ο στόχος.

Στα αναρίθμητα ρεπορτάζ του IONIAN σε σχολεία, διαπιστώσαμε πως οι εκπαιδευτικοί ήταν αυτοί που τόνισαν τη διπλή διάσταση της προσπάθειας: την ανθρωπιστική αλλά και την περιβαλλοντική.

Ήταν οι άνθρωποι που με τις γνώσεις και το μεράκι τους εξήγησαν στους μικρούς μαθητές τη σημασία της προσπάθειάς τους, τούς παρότρυναν να βάλουν στο παιχνίδι και τους γονείς, τους φίλους και συγγενείς τους, κι έτσι η όλη προσπάθεια να στεφτεί με απόλυτη επιτυχία.

Όσο για τους ενήλικες έπεισαν τους πελάτες ή τους γείτονές τους να φέρνουν τα καπάκια από το σπίτι τους, αποφάσισαν να τα συγκεντρώσουν στην αποθήκη τους σπιτιού ή του καταστήματός τους και ανέλαβαν στη συνέχεια να τα παραδώσουν στο κανάλι μας.

Η εκστρατεία, ασφαλώς, συνεχίζεται. Όσο εσείς συμμετέχετε, τόσο εμείς συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε τα καπάκια και να προσφέρουμε αμαξίδια ή άλλο ανάλογο εξοπλισμό, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις