Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός των Αγίων Θεοδώρων στα Δεμένικα

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός των Αγίω...
Μαρτάτος Tάκης

Το Σάββατο το πρωί θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Το πρώτο Σάββατο των Νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Θεοδώρων.

Οι Άγιοι Μεγαλομάρτυρες Θεόδωροι, Τήρων και Στρατηλάτης, υπήρξαν δύο αθλητές του Χριστού.

Στην πόλη της Πάτρας πανηγυρίζει ο ιερός ναός των Αγίων Θεοδώρων στα Δεμένικα. Ο εορτασμός ξεκίνησε στις 18.30 το απόγευμα, απόψε Παρασκευή 3 Μαρτίου 2016 με τον πανηγυρικό εσπερινό προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθου, ο οποίος θα κήρυξε και τον Θείο λόγο.

Το πρωί του Σαββάτου 4/3/2017 που είναι και η εορτή θα τελεστεί τον ιερό ναό η αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου με εσπερινό και παράκληση όπου θα ιερουργήσει ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Ηγούμενος της ιεράς μονής των Αγίων Πάντων στο Βελιμάχι Τριταίας.

Στο ναό θα τεθεί για προσκύνηση από τους πιστούς, τεμάχιο των ιερών λειψάνων των Αγίων Θεοδώρων που φυλάσσεται στην ιερά μονή Ομπλού.

Το πρώτο Σάββατο των νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τιμάται και το θαύμα με τα κόλλυβα του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος.

Γι’ αυτό και πολλές γυναίκες έσπευσαν από το μεσημέρι και απόγευμα της Παρασκευής στους ιερούς ναούς με κόλλυβα και πρόσφορα, όπου εψάλησαν τρισάγια για την ανάπαυση των ψυχών των τεθνεώτων αδελφών μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις