Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Πάτρα: Τραμπ, Τσίπρας, Μέρκελ και Σόιμπλε πρωτοστάτησαν σε άρματα/κατασκευές καρναβαλικών πληρωμάτων

Πάτρα: Τραμπ, Τσίπρας, Μέρκελ και Σόιμπλ...

Πάντως το άρμα του "Χάσαμε τον μπούσουλα" με τον Τσίπρα το...χάσαμε και στην μετάδοση της ΕΡΤ

Προσεγμένη ήταν η μετάδοση διάρκειας περίπου δυόμιση ωρών από την ΕΡΤ1, της μεγάλης παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 με παρουσιαστές τη δημοσιογράφο μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ Νατάσα Τραγουστή, η οποία είχε προλάβει και είχε παρουσιάσει κοντά στον αξέχαστο Άλκη Στέα το Πατρινό Καρναβάλι και τον Γιώργο Λογαρά που είχε το ρόλο του τελάλη τα τελευταία χρόνια ενώ ασχολείται και με το θέατρο.

Η μετάδοση σε σκηνοθεσία Πάρη Ποντίκα περιελάμβανε και πανοραμικά πλάνα από κάμερα σε γερανό ενώ όπως επισήμανε και η Νατάσα Τραγουστή, όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργηθεί μία σχέση αγάπης του Πατρινού Καρναβαλιού με τους ανθρώπους και τεχνικούς της ΕΡΤ που το καλύπτουν τηλεοπτικά.

Το θέαμα ήταν φαντασμαγορικό και εντυπωσιακό και η Πάτρα για άλλη μία φορά απέδειξε πως παραμένει πρωταγωνίστρια όσον αφορά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Το βράδυ της Κυριακής στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ που είχε ζωντανή σύνδεση με πέντε καρναβαλικούς προορισμούς ανά τη χώρα, με πρώτη εννοείται την Πάτρα (έδωσε την ανταπόκριση του ο Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος) ακούσαμε το υπερβολικό πραγματικό σχόλιο από την Μαρία Παπαδοπούλου, η οποία είχε παρουσιάσει το Καρναβάλι της Ξάνθης (μαζί με τον Θέμη Γεωργαντά) ότι το Ξανθιώτικο καρναβάλι (την παρέλαση του μετέδωσε η ΕΡΤ3) είναι το πρώτο μεγάλο καρναβάλι της Ελλάδος!

Από την μετάδοση της ΕΡΤ από την φετινή καρναβαλική παρέλαση της Πάτρας, ίσως τη μόνη «παρατυπία» που εντοπίσαμε ήταν ότι κάποια σημεία σάτιρας που αφορούσαν στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τα πολιτικά δρώμενα πέρασαν λίγο απαρατήρητα από την τηλεοπτική κάμερα που δεν πολυέδειξε ένα δύο τέτοια άρματα/κατασκευές που ήταν από καρναβαλικά πληρώματα.

Για την ακρίβεια το άρμα του «Χάσαμε τον μπούσουλα» με τις καρναβαλικές μορφές των Τσίπρα, Σόιμπλε και Μέρκελ το είδαμε στην τηλεόραση είτε από μακριά είτε από την πίσω πλευρά. Ο Τσίπρας με μπερέ ήταν η βασική καρναβαλική κατασκευή του άρματος του γκρουπ Ροβινσώνες και Κροίσοι που σχολίαζε και τον ΕΝΦΙΑ, το ΔΝΤ, κ.α.

Παρέλασε και μία άλλη κατασκευή που έδειχνε τον Σόιμπλε μ’ ένα γαιδούρι που συμβόλιζε τις χώρες του Ευρωπαικού νότου, από το πλήρωμα Καίσαρα οι σκλάβοι σου. Όλα τα παραπάνω όπως τονίστηκε στη διάρκεια της μετάδοσης, δείχνουν ότι η πολιτική σάτιρα δεν λείπει ποτέ από το Πατρινό καρναβάλι όπως δεν έλειψε και ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ που τον είδαμε να παρελαύνει μέσα από την κατασκευή του γκρουπ "Τραμπα τραμπαλίζομαι".

Βέβαια ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν και στο λάβαρο του γκρουπ 33 «Η Δημοκρατία της κουτάλας».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019