Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η πρώτη κυρία της Ελλάδας έρχεται στην Πάτρα την 1η Μαρτίου

Η πρώτη κυρία της Ελλάδας έρχεται στην Π...

Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο: "Γυναίκες της Ελλάδας, Γυναίκες της Ανθρωπότητας"

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017  στις 7.00 , στο Δημοτικό Θέατρο "ΑΠΟΛΛΩΝ" ,που διοργανώνει ο  Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών , για να τιμηθεί  η Γυναίκα, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, για την τεράστια διαχρονική προσφορά της στην Ανθρωπότητα  και να αναδειχθεί ο σημαντικός της  ρόλος στις σύγχρονες κοινωνίες.

Για τον λόγο αυτό έχουν προσκληθεί σημαντικές προσωπικότητες , από τον χώρο της Επιστήμης και της Τέχνης προκειμένου να τιμηθεί η  Γυναίκα  στον σύγχρονο κόσμο και η τεράστια προσφορά της  στην ευημερία του Ανθρώπου , μέσα από τη βράβευση τριών Γυναικών ,οι οποίες αποτελούν παράδειγμα προσφοράς στο χώρο της κοινωνίας ,της Τέχνης και της Επιστήμης .

Αυτές είναι η Έλλη Φωτίου, Ηθοποιός, η Λίλα ντε Τσάβες, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Μουσείων (EMF) του Συμβουλίου της Ευρώπης και η  Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη, πρώην Πρύτανης, Καθηγήτρια Οικονομικών Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει προσκληθεί και θα παραβρεθεί στην εκδήλωση η Πρώτη Κυρία της χώρας, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας και έγκριτη Νομικός  Σίσσυ Παυλοπούλου , όπως και πολλές άλλες επιτυχημένες γυναίκες ,που προσφέρουν σημαντικό έργο στο χώρο τους .

Την προσφώνηση της εκδήλωσης και υποδοχή των προσκεκλημένων θα κάνει   η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών κ. Έφη Αναλυτή, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας.

Το  μήνυμα της Ημέρας θα δώσει η  κ. Σίσσυ  Παυλοπούλου.Στη συνέχεια Γυναικείοι τοπικοί φορείς θα χαιρετίσουν την εκδήλωση και θα ακολουθήσει ομιλία από την  κ. Αθηνά Χριστοπούλου, Παθολόγο-Ογκολόγο, Διευθύντρια Ογκολογικής Μονάδας Γενικού Νοσοκομείου Πατρών με τίτλο: "Γυναικεία Πορτραίτα".

Κείμενα και ποίηση θα διαβάσουν ο καταξιωμένος ηθοποιός κ.Στέφανος Ληναίος, η κ.Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Πανεπιστημίου Πατρών και η κ. Ήρα Κουρή, Φιλόλογος.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση του έργου των Τιμώμενων Γυναικών :της αγαπημένης ηθοποιού .κ. Έλλης Φωτίου, της κ. Λίλας ντε Τσάβες, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Μουσείων (EMF) του Συμβουλίου της Ευρώπης και της κ. Μαρίας Δελιβάνη -Νεγρεπόντη  πρώην Πρύτανη, Καθηγήτριας Οικονομικών  Πανεπιστημίου Μακεδονίας , στις οποίες και θα απονεμηθούν  τιμητικές διακρίσεις.

Στο τέλος , η  Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πάτρας "Θανάσης Τσιπινάκης" θα παρουσιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Βάγιας Ζεππάτου.

Την εκδήλωση συντονίζει ο τηλεοπτικός παραγωγός Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Η ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.

Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις