Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επ΄αόριστον αργία στον Επίσκοπο Τρωάδος από το Φανάρι, επειδή λειτούργησε στην Πάτρα

Επ΄αόριστον αργία στον Επίσκοπο Τρωάδος ...

Ο Επίσκοπος Τρωάδος Πέτρος είχε χειροτονηθεί στις 8/11/2015 στις Βρυξέλλες

Ποινή επ΄ αόριστον αργία από πάσης ιεροπραξίας επιβλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τρωάδος κ. Πέτρο.

Όπως έγραψε και το εκκλησιαστικό σάιτ romfea.gr, σύμφωνα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο η αργία υπεβλήθη στον Επίσκοπο Τρωάδος διότι δεν εμφανίστηκε ενώπιον του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του σώματος της Ιεράς Συνόδου, για να δώσει τις σχετικές εξηγήσεις για την περίπτωσή του.

Ήδη το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει ενημερώσει όλες τις Εκκλησίες για την ποινή που επέβαλλε στον Επίσκοπο Τρωάδος κ. Πέτρο, ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες εγκατέλειψε την διακονία του και απεσύρθη στην Ελλάδα.

Όπως υπενθυμίζεται, την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015 ημέρα της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας είχε τελέσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Βρυξελλών την χειροτονία του νέου Επισκόπου Τρωάδος κ. Πέτρου.

Στο μεταξύ η σχετική είδηση αναφέρεται και στο blog του panagiotisandriopoulos.blogspot.gr – Ιδιωτική οδός του Πατρινού θεολόγου – μουσικολόγου Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου.

Σε κείμενο στο συγκεκριμένο blog είχε γραφτεί ότι, «στις 27 Δεκεμβρίου 2016 ο εκ Πατρών επίσκοπος Τρωάδος Πέτρος, λειτούργησε την ημέρα των Χριστουγέννων στον Πανεπιστημιακό Ναό των Τριών Ιεραρχών στο Ρίο της Πάτρας, με την άδεια του Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου».

Η απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, κοινοποιήθηκε σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις