Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Πάτρα: Η Γιαννούλα συνάντησε τον Ουίλσον και επισφράγισαν το γάμο τους με δυο σουβλάκια -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η Γιαννούλα συνάντησε τον Ουίλσον...

Ευχάριστα "αναστάτωσε" το αποκριάτικο δρώμενο την άνω και κάτω πόλη την Τσικνοπέμπτη το βράδυ

«Ο Γάμος της Γιαννούλας» ήταν όπως αναμενόταν το επίκεντρο του αποκριάτικου ξεφαντώματος το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 16 Φεβρουαρίου 2017.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είχε ετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και ένωσε την Κάτω και την Άνω Πόλη δημιουργώντας ατμόσφαιρα χαράς και εξωστρέφειας.

Το δρώμενο του Γάμου της Γιαννούλας της κουλουρού με τον Πρόεδρο Ουίλσον, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Πατρινής θεατρικής ομάδας «Υποκριτές» «αναστάτωσε» με την παραδοσιακή, χιουμοριστική και ανατρεπτική του δύναμη και διάσταση την Άνω με την Κάτω Πόλη και σκόρπισε ευθυμία στον κόσμο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η πομπή της Νύφης και της ακολουθίας της (μεταμφιεσμένοι, λεωφορείο με μέλη πληρωμάτων, τρία αυτοκίνητα – αντίκες, άρμα – ταβέρνα, μουσικό άρμα) ακολουθώντας τη διαδρομή: πλατεία Ταμπαχάνων - Γερμανού – Αγ. Νικολάου – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη – Όθωνος Αμαλίας – πλατεία Τριών Συμμάχων κατευθύνθηκε στο αριστερό μέρος στο μώλο της Αγίου Νικολάου σκορπίζοντας το γέλιο και προκαλώντας την καρναβαλική διασκέδαση.

Εκεί τη Νύφη περίμενε ο Ουίλσον που είχε έρθει από την Αμερική μαζί με τους φρα(γ)κοφορεμένους φίλους του και έγινε η συνάντηση κάτω από τις θερμές επευφημίες του κόσμου και σε κλίμα ενθουσιασμού ενώ άστραψαν τα φλας για τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες που απαθανάτισαν το γαμήλιο φιλί. Τα χαμόγελα έδωσαν και πήραν και μόλις ένα ποδήλατο έφραξε προσωρινά το δρόμο του ζεύγους, ο γαμπρός – πρόεδρος Ουίλσον εξ Αμερικής έλαβε το μήνυμα και αναφώνησε: «Θα μου κάνει τη ζωή ποδήλατο».

Ευθύς ο περιχαρής γαμπρός ανέβασε τη Νύφη στη … ταβέρνα και όλοι μαζί πήραν το δρόμο της επιστροφής ακολουθώντας τη διαδρομή: Όθωνος Αμαλίας, Ερμού, Κορίνθου, Αγ. Νικολάου - Πλατεία Αγίου Γεωργίου στη γερμανού μεταδίδοντας την αύρα του παραδοσιακού εθίμου στους περαστικούς, αναβιώνοντας παράλληλα τον ντόρο αλλοτινών εποχών.

Στην Πλατειούλα Αγίου Γεωργίου η Γιαννούλα και ο γαμπρός επισφράγισαν το γάμο τους με δυο σουβλάκια και ακολούθησε το γαμήλιο τραπέζι και γλέντι με δημοτικά και ρεμπέτικα τραγούδια ενώ μοιράστηκαν και σουβλάκια στον κόσμο.

Στο δρώμενο συμμετείχαν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας «Υποκριτές»: Μάχη Αντωνοπούλου (Νύφη), Γιώργος Νταλιάνης (Ουίλσον), Θάνος Τσέρης, Μιλτιάδης Παπλάς, Ασημάκης Στρατογιάννης, Άρης Καρύδης, Σταύρος Σοκαλάκης (η παρέα του Ντόρου).

Παράλληλα στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου μεταξύ των οδών Κανακάρη και Καραϊσκάκη, η εξαιρετική χορωδία με μέλη και φίλους του Συλλόγου Λευκαδίων εν Πάτραις «Η Φανερωμένη» συνοδευόμενη από μικρή μουσική μπάντα, με κιθάρες και ακορντεόν, ταξίδεψε τον κόσμο, μέσα από τις πασίγνωστες μελωδίες που παρουσίασε («Εις τον αφρό της θάλασσας», «Ο μπαρμπα Γιάννης κανατάς», «Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου», «Λαλούν τ' αηδόνια», «Απόψε την κιθάρα μου», «Αχ Βαλεντίνα», «Να το πάρεις το κορίτσι» «Μενεξέδες και ζουμπούλια», «Βαρκούλα αρμάτωσε» και «Σ' ένα παπόρο μέσα»). μας έβαλε και μας ταξίδεψε σε συναισθήματα και ρομαντικές εποχές.

Τα τραγούδια «Ωδή στη Λευκάδα ή Έλα κι εσύ» σε στίχους Ηλία Π. Γεωργάκη και μουσική Διονύση Γεωργάκη και «Μενεξέδες και ζουμπούλια» ξαναπαίχτηκαν στο τέλος κάτω από το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019