Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιερώνυμος για τον Παρθενώνα και Gucci: "Δεν πουλιούνται τα πάντα"

Ιερώνυμος για τον Παρθενώνα και Gucci: &...

Επισκέφθηκε τα εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή» στην Παλλήνη

Την αντίθεσή του εξέφρασε στο θέμα της παραχώρησης του Παρθενώνα για επίδειξη μόδας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν πουλιούνται τα πάντα».

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κατά την επίσκεψή του στα εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή», σε ερώτηση που του έγινε από μαθήτρια, είπε πως «όταν κάτι αποϊεροποιείται, τότε ευτελίζεται και κάτι που ευτελίζεται, γίνεται εμπόρευμα φτηνό».

Ο κ.κ. Ιερώνυμος μιλώντας για την εποχή μας, η οποία έχει χαρακτηριστεί εποχή της κρίσης, είπε ότι πρόκειται για μια πνευματική κρίση που γίνεται οικονομική και μας οδηγεί σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις ενώ πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα είναι η παρακμή, η αλλοίωση των ανθρώπων, η υποτίμηση των αξιών, που κάνουν τον άνθρωπο μονομερή, μονόπλευρο, μοναχικό και στη συνέχεια προβληματικό».

Ο κ.κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στην έλλειψη προτύπων σε όλους τους χώρους. «Χρειάζεται να βρούμε πρότυπα, για να έχουμε μια καλύτερη κοινωνία» ανέφερε ενώ παρότρυνε τους μαθητές να διαβάζουν και να αποκτούν εμπειρίες, γνώσεις και σοφία, αλλά να αποκτήσουν και την άνωθεν σοφία, του Θεού, ώστε να γίνουν χαρισματικοί άνθρωποι.

Ακόμα συμβούλευσε τα παιδιά να μη θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του χρήματος και να αποκτήσουν γερά πρότυπα, για να ξεπεραστεί η εποχή της παρακμής και της αλλοίωσης.

Μίλησε ακόμη και για τον θάνατο, ύστερα από ερώτηση που επίσης του ετέθη από μαθήτρια. «Πρόκειται για ένα δύσκολο θέμα» υπογράμμισε ο κ.κ. Ιερώνυμος ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι «η απάντηση σχετίζεται με το πώς βλέπουμε τον Θεό και ποια είναι η ζωή μας. Πάντως, ο Θεός δεν είναι τιμωρός, ούτε εκδικητής. Η Εκκλησία είναι για να μας μάθει να αγαπάμε ο ένας τον άλλον πραγματικά. Για να είμαστε οικογένεια. Αυτός είναι ο τρόπος, διά της αγάπης που είναι ο Χριστός, να αντιμετωπίσουμε τον θάνατο».

Τον ρώτησαν και για την απόφαση του να γίνει ιερέας και ο κ.κ. Ιερώνυμος απήντησε ότι αγαπούσε την Εκκλησία από παιδί και πάντα ενδιαφερόταν για τους συνανθρώπους του.

*Τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο συνόδευσαν στα εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή», ο διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου και ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αρχιεπισκοπής, Σεβαστιανός Ανδρεάδης.

Οι φωτ. είναι του Χρήστου Μπόνη από Eurokinissi.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις