Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Α1 μπάσκετ: Επική ανατροπή και νίκη στο φινάλε για την ΑΕΚ απέναντι στα Τρίκαλα

Α1 μπάσκετ: Επική ανατροπή και νίκη στο ...

Η Ένωση επικράτησε με 87-82 των Θεσσαλών στο ΟΑΚΑ

Τα εξαιρετικά Τρίκαλα άγγιξαν το θαύμα στο ΟΑΚΑ, αλλά η ΑΕΚ με τρομερή ανατροπή από διψήφια διαφορά στο τελευταίο πεντάλεπτο, πήρε μεγάλη νίκη με 87-82. Κορυφαίος για την Ένωση ο αρχηγός της, Ντούσαν Σάκοτα με 25 πόντους.

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών στην Basket League πήγαν να «σκαρώσουν» τα Τρίκαλα. Συλλαμβάνοντας την ΑΕΚ εν υπνώσει, αφού το παραλίγο πάθημα από το Λαύριο την περασμένη εβδομάδα δεν της έγινε μάθημα, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη με σπουδαία εμφάνιση έφτασε να προηγείται ακόμη και με +16, αλλά και στο +12 πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Όμως η «Ένωση» αφυπνίστηκε και με ηγέτες τους Ντούσαν Σάκοτα και Τσινεμέλου Ελονού έκανε τη μεγάλη ανατροπή και επικράτησε 87-82.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν ο κορυφαίος με 25 πόντους, ενώ Ελονού και ΜακΓκραθ είχαν από 14 για τους νικητές, που έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Μιλόσεβιτς και τον Γουίλιαμς που πήγε στην Ιταλία καθώς είναι υπό αποδέσμευση.

Ο Κέλσι Μπάρλοου με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ ξεχώρισε από τους εξαιρετικούς Θεσσαλούς που άγγιξαν ένα μικρό θαύμα.

Σκληρό ματς, χαμηλό τέμπο από νωρίς και τα Τρίκαλα μπροστά στο σκορ. Οι Θεσσαλοί βρέθηκαν στο +7 (11-18) στο έβδομο λεπτό, με την ΑΕΚ να κάνει ένα μικρό ξέσπασμα για να κλείσει την πρώτη περίοδο στο 21-20.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι οι κιτρινόμαυροι θα πάρουν αέρα, οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά το προβάδισμα και με τον Λίποβι να κάνει φοβερή δουλειά, πήραν μέχρι και το +10 (30-40).

Μπιρούτα και Μπάρλοου ακολούθησαν τον Ουκρανό, μέχρι οι γηπεδούχοι να τρέξουν ένα μικρό σερί 5-0 για το 37-42 του ημιχρόνου.

Η αλήθεια είναι πως όλοι περίμεναν το ξέσπασμα της ΑΕΚ στην τρίτη περίοδο, όμως τα Τρίκαλα βρέθηκαν ακόμη και στο +14 (44-58) για να "παγώσουν" το ΟΑΚΑ και να εκνευρίσουν τον Ζντοβιτς.

Ο Καστρίτης ζητούσε από τους παίκτες του ψυχραιμία και εκείνη την είχαν όταν οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να ρίξουν τη διαφορά σε... νορμάλ επίπεδα. Το 51-62 στο τέλος του δεκαλέπτου, άφηνε υποσχέσεις για θεαματικό φινάλε.

'Ενα τρίποντο του Τσαγκαράκη εκτόξευσε τη διαφορά στους 16 (51-67), όμως η ΑΕΚ συνέχισε να παλεύει κι ας μην ήταν σε καλό απόγευμα. Ο Ντίξον δεν βοήθησε την ομάδα του, αλλά οι κιτρινόμαυροι δεν παράτησαν το παιχνίδι.

Έκαναν ένα τρομερό ξέσπασμα, με τον Σάκοτα να ηγείται, ροκάνισαν τη διαφορά και έφτασαν στη νίκη με τον ΜακΓκραθ να φτιάχνει σπουδαίες φάσεις, τον Ελονού να τις τελειώνει και τον Ούκιτς να βάζει το τρίποντο που έκρινε οριστικά την έκβαση της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 37-42, 51-62, 87-82

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 8(2), Ελονού 14 (7 ριμπ.), Βασιλειάδης 6, Χαριτόπουλος 2, Λαρεντζάκης 8 (1 τρίπ., 8ριμπ., 3ασ), ΜακΓκράθ 14 (2), Ντίξον 6 (1), Μαυροειδής 1, Τσαλμπούρης 3, Σάκοτα 25 (3/5τρίπ., 4ρ)

ΤΡΙΚΑΛΑ (Καστρίτης): Κάφεϊ 6, Μπιρούτα 15 (8ρ), Τσαγκαράκης 16 (4), Μπάρλοου 18 (3 τρίπ., 7 ριμπ., 6 ασ.), Χότον 5, Λίποβι 14 (1), Εζιούκου 2, Πουλιανίτης 6, Καλογιαννίδης, Βαριτιμιάδης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α1 μπάσκετ: Διπλό παραμονής του Κόροιβου στην Λευκάδα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports