Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ευρύτερη αντιπολιτευτική συναίνεση στην πίτα της ΡΑΠ- Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη

Ευρύτερη αντιπολιτευτική συναίνεση στην ...

Με συμμετοχή πολιτών και παρατάξεων, αποτέλεσε πρόπλασμα αντιπολίτευσης που συνδιαλέγεται

Πρόπλασμα συνδιαλεγόμενης αντιπολίτευσης επί κοινών δημοτικών ζητημάτων για την προώθηση των σκοπών της πόλης, παρουσιάστηκε κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, στις 10 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα του ΤΕΕ, Τμήμα Δυτ. Ελλάδας. Την εκδήλωση άνοιξε ο επικεφαλής της παράταξης Κ. Σπαρτινός, που αναφέρθηκε στην πορεία της ΡΑΠ, η οποία στήθηκε πριν τέσσερα χρόνια κι αν και νεοσύστατη κατήλθε στον εκλογικό στίβο και σήμερα πορεύεται αναγνωρισμένη, στην πατραϊκή κοινωνία, μέσα από τις προτάσεις της για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Οι επόμενες εκλογές είπε, είναι σίγουρο ότι θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής για τους συμβούλους και έτσι θα απεμπλακεί από την κομματική δέσμευση η εκλογή δημάρχου, η οποία, πλην ελάχιστων περιπτώσεων, πανελλαδικά, θα  επιτυγχάνεται με παράγοντα την ευρύτερη συμφωνία στο πρόσωπό του.

Ενόψει, λοιπόν, καθιέρωσης της απλής αναλογικής αλλάζουν τα δεδομένα και οι συμπεριφορές παρατάξεων. Δεν θα έχουμε το απαράδεκτο καθεστώς της μονοφωνίας που πριμοδοτήθηκε σήμερα από τον νόμο για τον «Καλλικράτη». Δεν είναι τυχαίο είπε, ότι οι συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων λαμβάνονται με  τους ψήφους της πλειοψηφούσας πλευράς.

Άφησε, δε ανοικτό το σχήμα καθόδου στις εκλογές από την ΡΑΠ, ενώ διαφάνηκε η τάση για ευρύτερη συνεννόηση με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στην αντιμετώπιση των δημοτικών ζητημάτων.

Μίλησε δε για την αναμενόμενη υπογειοποίηση της γραμμής του τρένου στο κέντρο της Πάτρας, για την επικείμενη ολοκλήρωση της παράδοσης του θαλάσσιου Μετώπου, που επέτυχε η αγαστή συνεργασία πέντε συναρμοδίων υπουργείων, ενώ αναμένεται η συνυπογραφή μνημονίου μεταξύ του Δήμου Πατρέων και του Υπ. Οικ. για την τελική απόδοση στον Δήμο κ.α.

Χαιρετισμοί εκπροσώπων, με ευρύτερο νόημα

Παρέμβαση με νόημα ήταν εν προκειμένω οι ομιλίες των εκπροσώπων των παρατάξεων «Νέα Πόλη» Θεόδ. Ξυλιάς, «Τώρα για την Πάτρα» Δημ. Σαρδελιάνος και  «Αγωνιζόμενοι Πολίτες» Ανδρ. Παναγιωτόπουλος.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Πόλης αναφέρθηκε στην έλλειψη, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, κάθε συνεννόησης με τις υπόλοιπες παρατάξεις, ο εκπρόσωπος της Τώρα για την Πάτρα χαιρέτησε την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως παράγοντα ευρύτερων συνεννοήσεων, «άλλωστε εμείς ως δημοτική αρχή λειτουργούσαμε με τον ίδιο αριθμό συμβούλων που θα λαμβάναμε εάν είχαμε εκλεγεί με απλή αναλογική, είπε, ενώ ο εκπρόσωπος των Αγωνιζομένων Πολιτών φάνηκε πιο κριτικός προς την πλειοψηφούσα δημοτική αρχή, που την κατηγόρησε για άκρατο κομματισμό αλλά και εμφορούμενη από κρατισμό, καθώς δεν θέλει να αναλάβει την συνδιαχείριση  του φράγματος Δυτ. Αχαΐας. Άσκησε δριμύτατη κριτική δε, προς την κυβέρνηση που εξ επιτούτου δεν αποπερατώνει το υπόλοιπο 5% των εργασιών του φράγματος, ώστε να το παραδώσει στους δήμους και να λυθεί το οξύ πρόβλημα λειψυδρίας που παρουσιάζει ο κάμπος της Δυτ. Αχαΐας.

Επίσης ο Ηλίας Γρηγόρης, Γραμματέας του Δήμου, αναφέρθηκε στην έλλειψη αναπτυξιακού  σχεδιασμού και προγράμματος του Δήμου, που παραμένει αγκυλωμένος στην κομματική τακτική. Και από κοινού με την Ουρανία Μπίρμπα κάλεσαν τους παραβρισκομένους να βρεθούν αύριο έξω από τα δικαστήρια συμπαραστεκόμενοι στον δήμαρχο Πατρέων, που διώκεται μετά από μήνυση του πρ. βουλευτή Αχαΐας της ΧΑ στην Πάτρα. Σας καλούμε να βρεθούμε, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα έπραττε ο Δήμος εάν είμαστεεμείς στηθέση του, είπε ο Ηλίας Γρηγόρης. Και συμπλήρωσε: Ακόμη χτυπά στα αυτιά μου εκείνο το «καλύτερος ο Μπέος παρά ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρ. Ριζούλης, ο Γιάννης Τσιμπούκης, δημοτικός σύμβουλος της ΡΑΠ, η Πρόεδρος του ΕΚ Πατρών Σταυρούλα Νικολοπούλου, που ευχήθηκε υγεία και ευτυχία σε όλους, ο Πρόεδρος του Ε&ΕΣ Πατρών Γιώργος Ρώρος, οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεννόησης ως συστατικό στοιχείο του Δήμου, ανάλογου με αυτό που επιτεύχθηκε στον Ε&ΕΣ από την ανάληψη των ηνίων διοίκησης που ενστερνίστηκε το πνεύμα της συνεργασίας.

Στην κατάμεστη κόσμου αίθουσα του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας, παρών ήταν πλήθος προσωπικοτήτων της πόλης, εκπρόσωποι παρατάξεων και θεσμών.

Ανάμεσά τους,  παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Πολιτιστικός και  Περιβαλλοντικός Σύλλογος  Αγ. Βασιλείου διά του προέδρου του Βασ. Σταματόπουλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Αραχωβιτίκων διά του Προέδρου του Παν. Τσιμπούκη, ο Γιώργος Σιγαλός δημ. σύμβουλος της παράταξης Τώρα για την Πάτρα, η Χαριτίνη Καρλιαύτη μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, το Σωματείο Μαγείρων διά της προέδρου του Νατάσσας Βενέρη, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων διά της προέδρου του Γιώτας Παναγοπούλου, ο Σύλλογος Φίλων Νυκτών Εγχόρδων Θ. Τσιπινάκης διά της εκπροσώπου κας Γεωργίας Θεοδωροπούλου, το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΑΔΕΔΥ διά του Προέδρου του Ηλία Σκεπερτάρη, ο Σταύρος Γούτσος αν. Δ/νων σύμβουλος ΔΕΗ, ο Νίκος Κοντοές δ/νων σύμβουλος ΟΛΠΑ και πολλοί άλλοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις