Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατάργηση πανελλαδικών την επόμενη τριετία-Εισαγωγή στα ΑΕΙ με το βαθμό του απολυτηρίου Λυκείου

Κατάργηση πανελλαδικών την επόμενη τριετ...

Οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας

Στο «στόχαστρο» βάζει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, προαναγγέλλοντας την κατάργησή τους, σε ορίζοντα τριετίας και την εισαγωγή στα ΑΕΙ με τον βαθμό του Εθνικού Απολυτηρίου. Χτες ο υπουργός -από το βήμα της Βουλής- χαρακτήρισε απαράδεκτο το υπάρχον σύστημα το οποίο βασανίζει τα παιδιά. Υπογράμμισε επίσης ότι οι εξετάσεις «πρέπει να αποδραματοποιηθούν. Είναι αδιάβλητες αλλά δεν έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα. Επιτυγχάνει μόνο όποιος τα έχει ''μάθει απέξω''. Τυραννιούνται τα παιδιά».

Πρόσθεσε επίσης ότι «πρέπει να κρατήσουμε τα καλά που είναι το αδιάβλητο της διαδικασίας και να δούμε πώς σιγά σιγά θα εισάγονται στα πανεπιστήμια με βαθμό απολυτηρίου. Αυτό δεν μπορεί να ισχύσει από του χρόνου. Εχει ορίζοντα 3ετίας. Ομως τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει προηγουμένως εθνικό σχέδιο αξιολόγησης σχολικών μονάδων και διαμόρφωσης εκπαιδευτικού προσωπικού».

Ο υπουργός ανήγγειλε επίσης ότι σήμερα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τη συγκρότηση επιτροπής για τα οικονομικά της Εκπαίδευσης, στην οποία θα μετέχουν εμπειρογνώμονες που έχουν προτείνει όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ και Χ.Α.

«Δεν υπήρξε τέτοια επιτροπή για τα οικονομικά από τα προνήπια μέχρι και τα διδακτορικά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Θα είναι μια επιτροπή που θα μελετήσει τα οικονομικά της Εκπαίδευσης και η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα καταφέρει σε τρία χρόνια τουλάχιστον να κλείσει τις ψαλίδες ως προς τις ανελαστικές δαπάνες, για να μην υπάρχει η παθογένεια που υπάρχει μέχρι σήμερα τουλάχιστον ως προς αυτό το σημείο. Σήμερα) είναι η πρώτη συνεδρίαση αυτής της επιτροπής και πιστεύουμε ότι μέχρι τον Ιούνιο να έχουμε τα πρώτα πολύ καλά αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις