Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πόλο: Ερυθρόλευκη κορυφή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Πόλο: Ερυθρόλευκη κορυφή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 7-4 της Ορβοσι

Ο Ολυμπιακός έβαλε για ένα ημίχρονο δύσκολα... στον εαυτό του, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε και επικράτησε 7-4 της Ορβοσι στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά. Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε για την 5η αγωνιστική του Champions League.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας παηγύρισαν την τέταρτη νίκη τους στη φετινή διοργάνωση, παραμένουν στην κορυφή του Α΄ ομίλου και δείχνουν να εξασφαλίζουν από τώρα την πρόκριση στο final-6 της Βουδαπέστης.

Στόχος βεβαίως παραμένει η πρώτη θέση του ομίλου, που δίνει το απευθείας εισιτήριο για τα ημιτελικά, αλλά αυτή πιθανότατα θα κριθεί στο ματς με τη Τσόλνοκι στον Πειραιά, τον Απρίλιο.

Η άμυνα του Ολυμπιακού λειτούργησε από την αρχή του αγώνα πολύ καλά, εξουδετερώνοντας το μεγάλο ατού της Ορβοσι, τον Σέρβο φουνταριστό (και πρώην «ερυθρόλευκο») Μπόμπαν Νίκιτς.

Ο Πάβιτς νικήθηκε στο πρώτο ημίχρονο μόνο από δύο σουτ του Μπάτορι στον παίκτη παραπάνω, όμως οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την καλή αμυντική τους λειτουργία, καθώς στην επίθεση εμφανίστηκαν ιδιαίτερα επιπόλαιοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 1/5 στον παίκτη παραπάνω κι ένα χαμένο πέναλτι του Φουντούλη (απέκρουσε ο Μπιστριτσάνι με τη βοήθεια του δοκαριού) και μάλιστα βρέθηκε να χάνει 2-1 στις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου.

Ενα γκολ του Μυλωνάκη από την περιφέρεια κι ένα του Μπούσλιε στον παραπάνω από το δοκάρι έδωσαν στους πρωταθλητές Ελλάδας ισχνό προβάδισμα με 3-2 στο ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ανέβασαν την απόδοσή τους, όσο χρειαζόταν για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι.

Η άμυνα παρέμεινε το σημείο αναφοράς για τους «ερυθρόλευκους», που παράλληλα όμως βρήκαν λύσεις στην επίθεση.

Με τους Φουντούλη και Μυλωνάκη να σκοράρουν από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός ξέφυγε 6-3, ενώ ο Γεννηδουνιάς «βρήκε δίχτυα» στον παραπάνω και ανέβασε τη διαφορά στα τέσσερα γκολ, στα τελευταία δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου, σβήνοντας κάθε αμφιβολία για τον τελικό νικητή.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι γηπεδούχοι έδειξαν σημάδια χαλάρωσης, αλλά ο Πάβιτς με τρεις σπουδαίες αποκρούσεις στον παραπάνω δεν επέτρεψε στην Ορβοσι να κυνηγήσει την ανατροπή.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 4-1, 0-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 2, Δελακάς, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Μπούσλιε 1, Ποντικέας 1, Ντόσκας, Μουρίκης, Κολόμβος, Γιάνοβιτς, Εσπανιόλ, Γαλανόπουλος

ΟΡΒΟΣΙ (Μπάλαζ Βίντσε): Μπιστριτσάνι, Μπργκούλιαν, Μπάτορι 2, Νάγκι, Ζαλάνκι, Κόβατς, Χέγκεντους, Σέμαν 1, Γκορ-Νάγκι, Γιούχαζ, Μπούντσουχ, Νίκιτς 1, Μπαράμπας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλο: Άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού στο ντέρμπι των "αιωνίων"-Στους πρωταγωνιστές ο Πατρινός, Κολόμβος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports