Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Πάτρα: Τέσσερα Μπουρμπούλια θα γίνουν φέτος – Στο Royal Theater στην Ακτή Δυμαίων

Πάτρα: Τέσσερα Μπουρμπούλια θα γίνουν φέ...

Το 1ο θα γίνει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου με καλεσμένους την Πωλίνα και τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο

Στo «Royal Theater» (παλιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων) με τη συμμετοχή γνωστών και καταξιωμένων καλλιτεχνών, που η μουσική τους και τα τραγούδια τους ταιριάζουν στο αποκριάτικο κλίμα του Πατρινού Καρναβαλιού, θα πραγματοποιηθούν τα φετινά Μπουρμπούλια, στο πλαίσιο δράσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2017, το οποίο διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας.

O κορυφαίος θεσμός του Πατρινού Καρναβαλιού, οι ιστορικοί και παραδοσιακοί χοροί των Μπουρμπουλιών αποτελούν πάντα μια ελκυστική αφορμή για τους φανατικούς φίλους τους συνεχίζοντας μια πολύχρονη ιστορία, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Σήμα κατατεθέν του Πατρινού Καρναβαλιού με ανεξίτηλη γοητεία, τα Μπουρμπούλια εγγυώνται τέσσερις (4) αξέχαστες και αυθεντικές καρναβαλικές βραδιές, που θα μας ταξιδέψουν στον χρόνο, πίσω στις «χρυσές» δεκαετίες της καρναβαλικής Πάτρας.

Τα μαύρα ντόμινο  με την αναλλοίωτη φρεσκάδα καλούν τους ανυποψίαστους καβαλιέρους σε συναρπαστικές συναντήσεις γεμάτες μυστήριο, κέφι, περιπέτεια και καρναβαλική διάθεση.

Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του Royal Theater θα φιλοξενηθούν τα τέσσερα φετινά Μπουρμπούλια την Παρασκευή 10, την Τετάρτη 15, την Τετάρτη 22 και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 με ώρα έναρξης στις 21.00 και υπόσχονται φλερτ και χορό με τα ντόμινο … μέχρι το πρωί.

Παρασκευή 10-2  1ο Μπουρμπούλι

Η παρέα των 80΄s και 90΄s Πωλίνα και Κώστας Χαριτοδιπλωμένος θα μας ξεσηκώσουν με τις αμέτρητες επιτυχίες τους μέχρι τελικής πτώσης. Μαζί τους το εκρηκτικό συγκρότημα Polis και ο showman-έκπληξη Δημ. Κίκλης.

Τετάρτη 15-2  2ο Μπουρμπούλι

«Τα καλύτερά μας χρόνια» ξυπνάνε με τους Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Γιώργο Πολυχρονιάδη, Λάκη Τζορντανέλλι και Κατερίνα Αδαμαντίδου σε ένα nonstop party με επιτυχίες των 50΄s, 60΄s και 70΄s.

Τετάρτη 22-2  3ο Μπουρμπούλι

Ο Τέρης Χυσός για μια βραδιά σκέτη «οπτασία», γεμάτη κέφι, τραγούδι και χορό με τα ακούσματα μεγάλων και διαχρονικών επιτυχιών.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου το 4ο Μπουρμπούλι

«Παραδώσου λοιπόν!» … στη μαγεία του Καρναβαλιού με έναν αγαπημένο καλλιτέχνη-έκπληξη.

Μαζί τους και οι Πατρινοί μουσικοί και τραγουδιστές: Γιώργος Παράμερος, Μαρίτα Μιχαλοπούλου, Μαρία Φάκου, Παναγιώτης Αθανασίου, Παναγιώτης Πετρίδης και Νίκος Πλέγας.

Η είσοδος των κυριών με ντόμινο είναι – όπως πάντα – δωρεάν! Κι αν κάποια κυρία δεν έχει δικό της, θα την περιμένει στην γκαρνταρόμπα του χώρου.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2610-310120.

Τα Μπουρμπούλια θεωρούνται μια από τις παλαιότερες εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού και άρχισαν σύμφωνα με μελετητές της ιστορίας του λίγο μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» από τον Ερνέστο Τσίλερ, δηλαδή γύρω στο 1872.

Στα χρόνια του μεσοπόλεμου ο θεατρώνης Ανδρέας Λοβέρδος βάφτισε με το όνομα μπουρμπούλι (μεζές από κρέας που βράζει) τους απογευματινούς τότε χορούς γιατί δεν απαιτούσαν κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Απογευματινοί χοροί στους οποίους οι ντάμες προσέρχονται ελεύθερα, χωρίς εισιτήριο και χωρίς συνοδό αλλά με μαύρο φαρδύ και μακρύ ντόμινο και μάσκα ώστε να μην αναγνωρίζονται και έχουν την πρωτοβουλία στην εκλογή καβαλιέρου στο χορό.

Στα χρόνια που οι σχέσεις των δυο φύλων ήταν υπό αυστηρή επιτήρηση το μπουρμπούλι ήταν μια ετήσια απόδραση και τόπος πραγματικών αλλά και φανταστικών ερωτικών περιπετειών. Τα Μπουρμπούλια καταξιώθηκαν στο πέρασμα του χρόνου σαν η αυθόρμητη και απροετοίμαστη συνάθροιση ανθρώπων όλων των ηλικιών, όλων των κοινωνικών τάξεων που, γεμίζοντας τις μπαταρίες τους με διάθεση για περιπέτεια και ξεφάντωμα, αφήνονται στις συναρπαστικές διαδρομές ενός ασταμάτητου χορού.

*Στα Μπουρμπούλια οι άνδρες δεν έχουν μεταμφιεστεί, ενώ οι γυναίκες διατηρούν την ανωνυμία τους κάτω από ένα μαύρο ντόμινο και μια μαύρη μάσκα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019