Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τις προτάσεις τους για τα αδέσποτα καταθέτουν αύριο οι φιλόζωοι στο Δήμο Πατρέων

Τις προτάσεις τους για τα αδέσποτα καταθ...
Βγενόπουλος Φάνης

Το πρωί συνάντηση με τον Κώστα Πελετίδη

Τις προτάσεις τους για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων παρουσιάζουν οι φιλοζωικοί σύλλογοι της Πάτρας, στη Δημοτική Αρχή. Η συνάντηση, όπως πληροφορείται το thebest.gr, έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Τρίτης στο Δημαρχείο.

Η συνάντηση της Τρίτης, αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει ο Δήμος, με τους εθελοντές φιλόζωους για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος.

Ήδη ο Αχαϊκός Σύλλογος για τη Μέριμνα των Ζώων και οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας, έχουν ήδη επεξεργαστεί μια σειρά ολοκληρωμένων προτάσεων, όπως μαθαίνει το thebest.gr, για τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων.

Πέρα από το άμεσο ζήτημα της περίθαλψης και της στείρωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, οι φιλοζωικές οργανώσεις θα καταθέσουν σχέδιο δράσης για την πλήρη διαχείριση του ζητήματος, με βάρος στον έλεγχο στην πηγή του προβλήματος, με εφαρμογή της νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εθελοντές προτείνουν ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις εισαγωγές ζώων συντροφιάς, πολλές εκ των οποίων είναι παράνομες, αλλά και στις ανεξέλεγκτες γέννες των ζώων. Επίσης, ζητούν ελέγχους στα παράνομα εκτροφεία ζώων και στα pet shop και κυρώσεις βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Παράλληλα, ζητούν να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου, με επιμορφωτικά σεμινάρια, αλλά και στην πρόληψη με ενημερωτικές δράσεις για τα παιδιά με ενημερωτικές καμπάνιες στα σχολεία της Πάτρας.

Διαβάστε επίσης:

Λύση ΤΩΡΑ στο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζητούν από τον Δήμο οι φιλόζωοι

Πάτρα: Δέσμευση του Δημάρχου για στειρώσεις των αδέσποτων ζώων-Οι χώροι φιλοξενίας που εξετάστηκαν

Πάτρα: Μειοδοτικός διαγωνισμός από τον Δήμο για χώρο που θα φιλοξενούνται αδέσποτα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις