Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ακαρνανία: Ο Ανθυπαστυνόμος Σπύρος Κοντός τιμήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακαρνανία: Ο Ανθυπαστυνόμος Σπύρος Κοντό...

Το Αστυνομικό Μετάλλιο απένειμε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας

Απονομή του Αστυνομικού μεταλλίου « Αστυνομικός Σταυρός» σε Ανθυπαστυνόμο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε, αποδεδειγμένα, εκθέτοντας τη ζωή του σε κίνδυνο. Την απονομή του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: "Σήμερα, (6-2-2016) και ώρα 12.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου, μετ΄ αντίστοιχου διπλώματος «Αστυνομικός Σταυρός», στον Ανθυπαστυνόμο ΚΟΝΤΟ Σπυρίδωνα του Κωνσταντίνου, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο απένειμε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αιδεσιμοσιολογιότατος Δημήτριος ΠΑΤΣΙΑΛΟΣ, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Παραγωγής Αγρινίου, κ. Γεώργιος ΜΕΛΙΑΔΗΣ,  ο Αναπληρωτής Δήμαρχου Ακτίου Βόνιτσας, κ. ΣΤΟΥΠΑΣ Θεόδωρος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος ΠΑΠΕΥΘΥΜΙΟΥ, ο Επίτιμος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Αντιστράτηγος ε.α. Αθανάσιος ΜΑΤΣΙΚΑΣ, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας, κ. Δημήτριος ΜΙΧΑΛΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, κ. Δημήτριος ΤΣΟΥΝΗΣ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ, κ. Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας,  κ. Δημήτριος Ραυτογιάννης και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος ΤΑΜΠΑΣΗΣ.

Επιπλέον, παρέστησαν όλοι οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό,  η σύζυγος, οι γονείς και άλλα μέλη της οικογένειας του τιμώμενου αστυνομικού.

Παράλληλα, κατά την τελετή αναγνώσθηκε από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμο Α΄ ΣΦΕΤΣΟ Χαράλαμπο, το Προεδρικό Διάταγμα, βάσει του οποίου αποφασίστηκε η απονομή του Μεταλλίου στον τιμώμενο Αστυνομικό.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν, ο  Αιδεσιμοσιολογιότατος Δημήτριος ΠΑΤΣΙΑΛΟΣ, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας κ. Δημήτριος ΡΑΥΤΟΓΙΑΝΝΗΣ.

Υπενθυμίζεται ότι, η απονομή  του Αστυνομικού Σταυρού πραγματοποιήθηκε μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε ο τιμώμενος Ανθυπαστυνόμος, κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.

Πιο συγκεκριμένα πριν δυο έτη περίπου, ο Ανθυπαστυνόμος ΚΟΝΤΟΣ Σπυριδώνας, με πράξη αυτοθυσίας, εξέθεσε αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, αντιλαμβανόμενος την επικείμενη πραγμάτωση πνιγμού λουόμενου άνδρα, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του και κολύμπησε, άμεσα, μεγάλη απόσταση, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, (βροχόπτωση και μεγάλος κυματισμός) διασώζοντας τον".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις