Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δώδεκα αρχιερείς ευχήθηκαν από κοντά στον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο για τη γιορτή του

Δώδεκα αρχιερείς ευχήθηκαν από κοντά στο...

Το πρωί της Παρασκευής στο νέο ι. ναό Αγ. Ανδρέου τελέστηκε και μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

Δώδεκα αρχιερείς τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή – ονομαστήρια του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Το πρωί της Παρασκευής 27/1/2017, στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου που αν και καθημερινή γέμισε από κόσμο, τελέστηκε πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία παρουσία 12 Μητροπολιτών και Επισκόπων καθώς και πολλών ιερέων. Για την ανακομιδή του ιερού και αγίου σκηνώματος του Αγίου Χρυσοστόμου που τιμά η εκκλησία μας στις 27 Ιανουαρίου, μίλησε ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός της σοφίας του Αγίου Χρυσοστόμου και στο γεγονός ότι η Θεία λειτουργία που έγραψε, καθιερώθηκε εδώ και αιώνες να ψάλλεται στους ναούς.

Μεταξύ των αρχιερέων που ήρθαν για να ευχηθούν στον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο ήσαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος που προς το τέλος της Θείας λειτουργίας μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Πατρών, ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Νευροκοπίου και Ζιχνών κ.κ. Ιερόθεος, ο Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μάλιστα έχει γεννηθεί στην Πάτρα, ο Επίσκοπος Βρεσθένης κ.κ. Θεόκλητος που είναι βοηθός στη Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ο Βοηθός στη Μητρόπολη Σαλώνων, Επίσκοπος κ.κ. Αντώνιος, ο Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος, κ.α.

Από τις στιγμές που ξεχώρισαν ήταν όταν μετά το λόγο του Μητροπολίτη Αλέξανδρου, ο εορτάζων Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ομολόγησε συγκινημένος πως κάθε μέρα αφότου ήρθε στη Μητρόπολη Πατρών, εδώ και 12 χρόνια είναι ξεχωριστή. «Θα σας πω κάτι για πρώτη φορά, μου είχαν πει ερχόμενος στην Πάτρα πως θα είναι δύσκολα στη Μητρόπολη των Πατρών, όμως όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι εδώ δεν είδα κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος ενώ πρόσθεσε ότι χαίρεται όταν κυκλοφορεί στο δρόμο και αυθόρμητα τον πλησιάζουν και του μιλούν συχνά και στον ενικό λέγοντας του «τι κάνεις δεσπότη».

Ο κ.κ. Χρυσόστομος αξίζει να αναφέρουμε ότι μοίρασε ο ίδιος το αντίδωρο στο τέλος μαζί και με ένα γλυκό στον καθένα ενώ ανάμεσα στον κόσμο ήσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Χαροκόπος, ο πολιτευτής Άγγελος Τσιγκρής, η Δημοτική σύμβουλος Πατρέων Βίβιαν Σαμούρη, η πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, ο Γιώργος Μαυραγάνης πρώην Υφυπουργός οικονομικών επί ΝΔ, ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, επικεφαλής της παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαβρύτων, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, κ.α.

Επίσης συγκινητική ήταν η στιγμή που ο κ.κ. Χρυσόστομος και οι υπόλοιποι αρχιερείς που ήρθαν στην Πάτρα, τέλεσαν ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Μακαριστού πρώην Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, του ιδιαίτερα λαοφιλούς κυρού Χριστοδούλου που εκοιμήθη πριν από 9 χρόνια, στις 28 Ιανουαρίου 2008.

Τέλος στη διάρκεια της Θείας λειτουργίας ο κ.κ. Χρυσόστομος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον π. Κλεάνθη, ένα νέο ιερέα της Μητροπόλεως Πατρών.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις