Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Σχολικά είδη και ελεύθερη είσοδος σε εκδηλώσεις για τα παιδιά του Λαϊκού Φροντιστηρίου του Δήμου-ΦΩΤΟ από την κοπή της πίτας

Πάτρα:Σχολικά είδη και ελεύθερη είσοδος ...

Στην "Αίγλη"

Στην κατάμεστη αίθουσα «Αίγλη» με παρόντες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, έκοψε χθες την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης για τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Δήμου Πατρέων. Από τον Δήμο ήταν παρόντες, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας.

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Αντιδήμαρχος παρέδωσαν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς κάρτα για ελεύθερη είσοδο στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και του Διεθνούς Φεστιβάλ και για μερική συμμετοχή στα μαθήματα του Δημοτικού Ωδείου και του Εικαστικού Εργαστηρίου, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, μοίρασε στους μαθητές τσάντες με τετράδια, στυλό και μολύβια.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, απευθυνόμενη στους παραβρισκόμενους, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή, έχοντας ως προτεραιότητα τα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους, λειτουργεί το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, δίνοντας ανάσα στα παιδιά και κυρίως στους γονείς τους.

Πρόκειται για σημαντική πρωτοβουλία, που έρχεται να αντιμετωπίσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου, την απουσία δημόσιων δομών ενισχυτικής διδασκαλίας.

Στηρίζουμε έτσι έμπρακτα, με την εθελοντική πολύτιμη συμμετοχή των πάνω από 150 εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, καθώς και δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων, πάνω από 400 μαθητές, των οποίων οι γονείς, δεν μπορούν να ανταποκριθούν  στα έξοδα των φροντιστηρίων.

Τόνισε ότι τη νέα χρονιά, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αναβαθμισθεί η λειτουργία του με τα απαραίτητα εποπτικά και άλλα διδακτικά μέσα.

Τέλος, αναφέρθηκε στη δίωξη του Δημάρχου, Κώστα Πελετίδη και τη δίκη που έχει οριστεί για τις 13 Φλεβάρη, επειδή αρνήθηκε να διευκολύνει τη δράση της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι: Οι πραγματικοί υπόλογοι, δεν είναι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας που πράττουν το καθήκον τους απέναντι στο λαό και την Ιστορία των αγώνων και των θυσιών του.

Ο λαός μας, η νεολαία μας να μπει μπροστά, να μην επιτρέψει στο ζόφο που βγαίνει μέσα από τα σπλάχνα του κόσμου της πιο βαθιάς εκμετάλλευσης και που τον βιώνει σήμερα σε όλες τις εκφάνσεις του, να τον κυκλώσει! Ο φασισμός είναι το άλλο πρόσωπο του καπιταλισμού και ενιαία η λαϊκή πάλη πρέπει να τους αντιπαλέψει.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις