Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Α. Μοίραλης: "Μου άρεσε να αποδίδω δικαιοσύνη"

Α. Μοίραλης: "Μου άρεσε να αποδίδω ...

Ο Πατρινός διεθνής διαιτητής δίνει το παρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις

Ο Ανδρέας Μοίραλης είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες διαιτητές πόλο, ο οποίος έδωσε το παρών στους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος νεανίδων, στη Νέα Ζηλανδία πριν μερικές ημέρες. Μία διοργάνωση όπου η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε την έκτη θέση.

Επίσης ο Πατρινός διαιτητής σφύριξε στην ίδια διοργάνωση τον ημιτελικό ανάμεσα στην Ιταλία και την Ισπανία, ενώ κορυφαία αναμέτρηση αποτέλεσε και ο προημιτελικός Ρωσία – Αμερική.

Ο Ανδρέας Μοίραλης μιλά για τους λόγους που επέλεξε την διαιτησία για να συνεχίσει την ενασχόλησή του με το πόλο.

Πώς επιλέξατε την διαιτησία;

Ολοκλήρωσα γρήγορα τον κύκλο μου σαν παίκτης στα 25 μου χρόνια, μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό και έπρεπε να επιλέξω την προπονητική ή την διαιτησία. Ωστόσο το αίσθημα να αποδίδω δικαιοσύνη με κέρδισε και από τότε ασχολούμαι με τη διαιτησία.

 

 

Πόσο εύκολο είναι να είναι κάποιος διαιτητής πόλο στην Ελλάδα;

Αν έχεις αγωνισθεί είναι σχετικά εύκολο, γιατί γνωρίζεις τι γίνεται και κάτω από το νερό. Πλέον είναι εύκολο να καταλάβω αν είναι θέατρο ή πραγματικό ένα φάουλ για παράδειγμα. Έχουμε υψηλό επίπεδο στο ελληνικό πόλο, ωστόσο η δυσκολία έχει να κάνει με την νοοτροπία. Θέλουμε επιτυχίες και γρήγορα.

Σας επηρεάζουν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τα σχόλια της κερκίδας;

Δεν είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς, αλλά δεν ακούμε τι λένε οι φίλαθλοι στην κερκίδα. Απομονώνουμε τις αισθήσεις μας, για μέσα στην πισίνα. Ευτυχώς στο πόλο έχουμε ήρεμους φιλάθλους, εκτός μεμονωμένων εξαιρέσεων. Δεν είναι τυχαίο όμως ότι η ελληνική διαιτησία είναι στην κορυφή.

Και οι Πατρινοί διαιτητές, όμως είσαστε στην κορυφή;

Σίγουρα είμαστε δύο διεθνείς διαιτητές, εγώ και ο Μιχάλης Κουρέτας, ενώ παρατηρητής είναι ο Νίκος Βασιλείου. Οπότε νομίζω ότι καλά τα πάμε.

Ποιον αγώνα από αυτούς που έχετε σφυρίξει θα ξεχωρίσατε στην καριέρα σας;

Ήταν ο τελικός του πρωταθλήματος, όπου έπαιζε ο Ολυμπιακός με τον Εθνικό και στην παράταση σφύριξα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ ο Εθνικός ήταν ένα γκολ μπροστά ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη. Το πέναλτι απέκρουσε ο Καραμπέτσος και αυτό ήταν το τελευταίο πρωτάθλημα που έχασαν οι "ερυθρόλευκοι". Επίσης ξεχωρίζω τον τελικό στο ευρωπαϊκό εφήβων ανάμεσα στη Σερβία και την Κροατία, όπου δέχθηκα συγχαρητήρια στο τέλος και από τις δύο ομάδες.

Είχατε κάποιο κακό παιχνίδι;

Υπάρχουν άσχημες στιγμές, δεν έχω όμως κάποιο παιχνίδι που να μου έχει μείνει. Σίγουρα κάνουμε λάθη οι διαιτητές, αλλά είμαστε άνθρωποι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports