Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Αδειάζουν τα αποθέματα αλατιού της Περιφέρειας, εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας

Αχαΐα: Αδειάζουν τα αποθέματα αλατιού τη...

Ήδη έχει γίνει νέα παραγγελία, διαβεβαιώνει ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε και την Αχαΐα, είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά τα αποθέματα αλατιού της Περιφέρειας. Το αλάτι, ως γνωστό, χρησιμοποιείται από τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας για να λιώσουν οι πάγοι που καλύπτουν τους δρόμους.

Από τους 1.200 τόνους αλατιού, που είχε απόθεμα η Περιφέρεια, έχουν μείνει λίγες ποσότητες, καθώς χρησιμοποιήθηκε από τα συνεργεία για να μείνουν οι δρόμοι ανοικτοί. Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διέθεσε ποσότητες αλατιού και στους πεδινούς Δήμους, οι οποίοι αντιμετώπισαν για πρώτη φορά τέτοιας κλίμακας καιρικά φαινόμενα.

Όπως δηλώνει στο thebest.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ήδη έχει δοθεί εντολή να γίνει έκτακτη παραγγελία και προμήθεια αλατιού, περί τους 400 με 500 τόνους και δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

*Στο μεταξύ μόλις εστάλη και επίσημη ανακοίνωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το θέμα που αναφέρει τα εξής:

«Δεν υπάρχει ζήτημα έλλειψης αλατιού για την κακοκαιρία στην Περιφέρειά μας.

Για την μεγαλύτερη δε διασφάλιση, σήμερα προβήκαμε σε επιπλέον προμήθεια 470 τόνων, επιπλέον αυτών που διαθέτουμε αποθηκευμένους, ποσότητα ικανή να αντιμετωπίσει τη συγκυρία.

Πράγματι, οι καιρικές συνθήκες που έπληξαν την περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες, ήταν οι χειρότερες των τελευταίων 30 χρόνων. Για να ανταποκριθούμε σε αυτές καταναλώθηκε μεγάλη ποσότητα αλατιού, περίπου 1.000 τόνοι, τόσο από τις δικές μας υπηρεσίες, όσο και από τους Δήμους στους οποίους διαθέσαμε αλάτι.

Ωστόσο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει ετοιμότητα, τόσο σε πόρους όσο και σε διαδικασίες, προκειμένου να ανταπεξέρχεται άμεσα  στις ανάγκες που προκύπτουν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις