Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ομολόγησε" και η γυναίκα του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία; Στο "μικροσκόπιο" και ο 29χρονος εραστής της

"Ομολόγησε" και η γυναίκα του ...

Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ αναμένεται αύριο στη Βραζιλία

22:19 Νέα, συγκλονιστική τροπή παίρνει η υπόθεση δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως και η σύζυγός του, Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα, ομολόγησε την ενοχή της.

Τον μαχίρωσαν μέχρι θανάτου;

Την πληροφορία μεταδίδει η βραζιλιάνικη O Globo και αναφέρει πως μετά από πολύωρες ανακρίσεις, η Βραζιλιάνα σύζυγος του Κυριάκου Αμοιρίδη "έσπασε", ενώ ο τρίτος εμπλεκόμενος στη δολοφονία ήταν ξάδελφος του εραστή της!

 

21:16 Ένας αστυνομικός ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Μπραζίλια, πιθανότατα κατόπιν εντολής της συζύγου του διπλωμάτη, με την οποία διατηρούσε δεσμό, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Globo TV της Βραζιλίας, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές. Το κανάλι ανέφερε ότι ο αστυνομικός Σέρτζιο Μορέιρα, 29 ετών, ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κυριάκο Αμοιρίδη, 59 ετών, στο σπίτι που διατηρούσε ο διπλωμάτης στη Νόβα Ιγουάσου, ένα προάστιο του Ρίο ντε Ζανέιρο, το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα πάντα με το Globo TV, οι αρχές πιστεύουν ότι ο Μορέιρα και η σύζυγος του Αμοιρίδη, Φρανσουάζ, είχαν σχεδιάσει εκ των προτέρων τη δολοφονία.

Τόσο ο αστυνομικός όσο και η σύζυγος του Αμοιρίδη κρατούνται αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν ζητήσει δικηγόρο.

Η τοπική αστυνομία και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την είδηση που μετέδωσε το κανάλι.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι κρατούνται επίσης άλλοι δύο ύποπτοι, τα στοιχεία των οποίων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

.............

Μέχρι στιγμής παρά τις πληροφορίες που είδαν το φως δημοσιότητας από βραζιλιάνικα και διεθνή μέσα ενημέρωσης, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη επιβεβαίωση ή ταυτοποίηση από τις αρμόδιες βραζιλιανικές αρχές ότι η απανθρακωμένη σορός που βρέθηκε στο εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο, ανήκει στον Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκο Αμοιρίδη.

Μάλιστα, σήμερα ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες Δημήτριος Ζεβελάκης, ο οποίος έσπευσε εκτάκτως στη Βραζιλία κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για να συνδράμει το έργο της πρεσβείας μας στην Μπραζίλια και να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς την υπόθεση, συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών περιμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και ταυτοποίησης από τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, οι οποίες δεν είναι ακόμα σε θέση, σε καμία περίπτωση, να επιβεβαιώσουν, όπως επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διπλωματικές πηγές, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, και έχει λάβει τη διαβεβαίωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ότι θα έχει επίσημη ενημέρωση αμέσως μόλις τα αποτελέσματα των ερευνών γίνουν γνωστά.

Οι βραζιλιανικές αρχές πρόκειται να συνεργαστούν με κλιμάκιο της ΕΛΑΣ που αναμένεται αύριο στη Βραζιλία, προκειμένου να διερευνήσουν από κοινού την υπόθεση του Έλληνα πρέσβη. Για το ζήτημα αυτό, οι βραζιλιάνικες αρχές έχουν ορίσει συγκεκριμένο σύνδεσμο για τη συνεργασία τους με τις αντίστοιχες ελληνικές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι αγαστή η συνεργασία μεταξύ των ελληνικών και των βραζιλιανικών αρχών, που παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση.

Σημειώνεται, τέλος, πως σήμερα το πρωί εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών ο επιτετραμένος της πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα και είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες για το ζήτημα του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία.

Νωρίτερα

Το  βραζιλιάνικο μέσο ενημέρωσης Odia αναφέρει ότι ο 29χρονος αστυνομικός Sergio Gomes Moreira Filho, ο οποίος φέρεται να είναι εραστής της συζύγου του πρέσβη, ομολόγησε ότι εμπλέκεται στη δολοφονία, όπως μεταδίδει το enikos.gr.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 29χρονος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του όταν οι αστυνομικοί που τον ανέκριναν του έδειξαν φωτογραφίες στις οποίες ο ίδιος έμπαινε και έβγαινε από το σπίτι του διπλωμάτη στη Νόβα Ιγουάτσου.

 

Νωρίτερα

Η αστυνομία της Βραζιλίας ανακρίνει σήμερα τη σύζυγο του Έλληνα πρεσβευτή η τύχη του οποίου αγνοείται από τη Δευτέρα, την οποία θεωρεί «ύποπτη» μετά την ανακάλυψη ενός απανθρακωμένου πτώματος μέσα στο αυτοκίνητο που είχε μισθωθεί από τον πρεσβευτή για διακοπές στο Ρίο ντε Ζανέιρο, γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, η βραζιλιάνικης καταγωγής σύζυγος του πρεσβευτή Κυριάκου Αμοιρίδη, είχε ήδη ανακριθεί χθες, όμως «ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης θέλησε να την ξαναδεί».

Η ίδια, καθώς και «ένας χωροφύλακας» και «ένας νεαρός» ανακρίνονται σήμερα ως «ύποπτοι», διευκρίνισε η πηγή αυτή, σύμφωνα πάντα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εφημερίδα O Globo υποστηρίζει από την πλευρά της πως υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για «έγκλημα πάθους».

Νωρίτερα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη. Η βραζιλιάνικη O Globo μεταδίδει πως οι αστυνομικές Αρχές της χώρας ζήτησαν τη σύλληψη της συζύγου του πρέσβη, αλλά και πως το πτώμα που βρέθηκε απανθρακωμένο στο αυτοκίνητο ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη.

Το ίδιο μέσο αναφέρει πως ζητήθηκε η σύλληψη τριών ακόμη ατόμων, μεταξύ των οποίων ο στρατιωτικός Sergio Gomes Moreira Filho, και δύο ακόμη συνεργών, των οποίων οι ταυτότητες δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Ο άνδρας αυτός, φέρεται να είναι ο άνθρωπος με τον οποίο η Φρανσουάζ Αμοιρίδη διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Το σενάριο, λοιπόν, το οποίο προέκριναν μέχρι πριν λίγη ώρα οι βραζιλιάνικες Αρχές, δηλαδή αυτό του εγκλήματος πάθους, φαίνεται πως επιβεβαιώνεται.

 

Νωρίτερα

Θύμα εγκλήματος πάθους, είναι σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, ο Έλληνας πρέσβης στη χώρα Κυριάκος Αμοιρίδης, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο όχημα του.

Ο 59χρονος πρέσβης εξαφανίστηκε από το σπίτι όπου έμενε στο Ριο ντε Τζανέιρο, όπου βρισκόταν για διακοπές, το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου, όταν ειδοποίησε τη σύζυγό του πως θα βγει αλλά δεν της είπε που επρόκειτο να πάει.

Ήταν η σύζυγός που εκείνη που ειδοποίησε τις αρχές, 48 ώρες μετά, το απόγευμα της Τετάρτης (28.12.2016) πως ο σύζυγός της δεν είχε δώσει σημεία ζωής και εκείνη δεν μπορούσε να έρθει σε επαφή μαζί του. Σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ, η Φρανσουάζ Αμοιρίδη υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι ο 59χρονος πρέσβης συνήθιζε να φεύγει χωρίς να λέει που πηγαίνει και πολλές φορές έλεγε πως βρισκόταν σε αποστολές της πρεσβείας.

Σε μια ανατροπή των όσων ήταν γνωστά μέχρι τώρα, βραζιλιάνικα ΜΜΕ αναφέρουν πως η αστυνομία εκτιμά τώρα πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης είναι θύμα ενός εγκλήματος πάθους και φέρεται να δολοφονήθηκε στο σπίτι συγγενών του στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου διέμενε και μετά να τον έβαλαν στο αυτοκίνητο που βρέθηκε την Πέμπτη καμένο κάτω από γέφυρα κοντά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, στην περιοχή Νόβα Ιγουατσού.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βραζιλίας, η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, η οποία κατάγεται από τη Βραζιλία, διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με έναν στρατιωτικό. Υπάρχουν επίσης αναφορές πως στον καναπέ του σπιτιού όπου έμενε το ζεύγος Αμοιρίδη βρέθηκε αίμα και το έπιπλο, μαζί με άλλα αντικείμενα έχουν μεταφερθεί σε ειδικά δικαστήρια για αναλύσεις.

Μάλιστα, τα ξημερώματα της Παρασκευής (30.12.2016) ο στρατιωτικός με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε δεσμό η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία πήγε στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση, συνοδευόμενος από δικηγόρο.

Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει αν ο στρατιωτικός κλήθηκε ως ύποπτος ή ως μάρτυρας. Περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) ο δικηγόρος του έφυγε από το αστυνομικό τμήμα αλλά ο στρατιωτικός παρέμεινε.

Στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής (30.12.2016) η σύζυγος του πρέσβη πήγε επίσης στο αστυνομικό τμήμα, συνοδευόμενη από αστυνομικούς και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών. Μισή ώρα μετά τη σύζυγο του Έλληνα πρέσβη, στο αστυνομικό τμήμα, οι αστυνομικοί συνόδευσαν έναν άνδρα που φορούσε κουκούλα.

Διαβάστε επίσης:

Απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκε ο Έλληνας Πρέσβης στη Βραζιλία

Άφαντος εδώ και τρεις ημέρες ο Έλληνας Πρεσβης στη Βραζιλία - Κινητοποίηση του ΥΠΕΞ

 

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις