Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τον καθαρισμό του ξεραμένου φοίνικα ζήτησε ο ναός της Παντάνασσας από τη Δημοτική αρχή -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Τον καθαρισμό του ξεραμένου φοίνικα ζήτη...

Παράπονα και για την μη αναμμένη φωτιστική γιρλάντα

Την ανάγκη περιποίησης της πλατειούλας μπροστά από το ναό της Παντάνασσας και ιδιαίτερα του ξεραμένου φοίνικα εξέφρασε σε αίτημα του προς τη Δημοτική αρχή ο προιστάμενος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φοίνικας έχει ξεραθεί εδώ και καιρό και έχουν πέσει τα κλαδιά του και παρά τις οχλήσεις από πλευράς του ναού προς το Δήμο, δεν είχε γίνει κάτι. Ωστόσο μετά από νεότερη επικοινωνία του π. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου με το γραφείο του αντιδημάρχου Χρήστου Κορδά την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, δόθηκε η υπόσχεση για άμεση τακτοποίηση του αιτήματος με απομάκρυνση του ξεραμένου χαμηλού φοίνικα και καθαρισμό του σημείου. Ο ναός της Παντάνασσας μην ξεχνάμε είναι από τους ιστορικότερους και κεντρικότερους της Πάτρας και επιθυμία των ιερέων και του εκκλησιαστικού συμβουλίου είναι και ο γύρω περιβάλλων χώρος να είναι καθαρός.

Το θέμα είναι ότι στους γύρω δρόμους επικρατεί μία σχετική «αταξία». Για παράδειγμα πρόσφατα κάποιος ζωγράφισε με γκρι-μαύρο γκράφιτι το σημείο στις σκάλες της Παντανάσσης που οδηγούν στην οδό Ιωάννου Βλάχου. Μάλιστα κάλυψε όλη σχεδόν την λευκή μαρμάρινη επιφάνεια!

Από την πλευρά του ναού της Παντάνασσας εκτός από το παράπονο για τον ξεραμένο φοίνικα, υπάρχουν κι άλλα αιτήματα όπως της φωτιστικής γιρλάντας που δεν πήρε έγκριση από το Δήμο ν’ ανάψει, με τη δικαιολογία της οικονομίας λόγω της κρίσης.

Η αλήθεια είναι ότι μία επιπλέον φωτιστική Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα – σύνθεση θα μπορούσε να τοποθετηθεί στο σημείο της Παντάνασσας ομορφαίνοντας το δρόμο.

Τέλος ένα άλλο αξιοσημείωτο είναι τα παλιά αθλητικά παπούτσια που έχουν κρεμάσει στα συρματόσχοινα κάποια παιδιά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αφημένα δύο τέτοια ζευγάρια στην συμβολή της Βότση και Αλεξίου Υψηλάντου.

Πάντως τα παιδιά που κάνουν συχνά στην πλατεία σκέιτμπορντ, φρόντισαν και με δική τους πρωτοβουλία και έξοδα να καθαρίσουν πριν λίγο καιρό την πλατειούλα της Παντανάσσης, γεγονός που έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση τόσο στους ιερείς όσο και στον κόσμο που το πληροφορήθηκε.

Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις