Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πως σχολιάζουν στο Δήμο της Πάτρας την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόδρου

Πως σχολιάζουν στο Δήμο της Πάτρας την ε...
Βγενόπουλος Φάνης

Κρατούν «μικρό καλάθι»

Με μια λιτή ανακοίνωση η δημοτική Αρχή της Πάτρας σχολίασε την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου την Τρίτη στην πόλη. Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης είχε γεύμα εργασίας με την Υπουργό όπου συζητήθηκαν τα θέματα που θέτει η δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής:

«Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βασίλη Θωμόπουλο, συναντήθηκε χθες, Τρίτη 20 Δεκέμβρη, με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Πατρέων έκανε αναλυτική ενημέρωση στην Υπουργό για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, όπως περιγράφονται στην επιστολή  - υπόμνημα, που απέστειλε στην Υπουργό.»

Όπως έλεγαν δημοτικοί παράγοντες στο thebest.gr, η εκτίμηση που επικρατεί είναι ότι η Υπουργός δεν ανέλαβε κάποια συγκεκριμένη δέσμευση για τα θέματα τα οποία τέθηκαν στο τραπέζι.

Στόχος της δημοτικής Αρχής στη συνάντηση με την Υπουργό, ήταν να υπάρξει και ένας δίαυλος επικοινωνίας με το Υπουργείο, ώστε να προχωρήσουν τα έργα.

Για το θέμα των εργασιών του Δημοτικού Θεάτρου από το Δήμο θεωρούν ότι το έργο είναι ώριμο σε επίπεδο μελετών, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τις δημοτικές υπηρεσίες και μπορεί να ενταχθεί στο νέο κοινοτικό πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια.

Ωστόσο, από τον Δήμο θεωρούν ότι δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη στο αίτημα που έχουν υποβάλλει προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, για την αξιοποίηση του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, το οποίο καταρρέει.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, παλιότερα, είχε δεσμεύσει το χώρο για τη δημιουργία Βυζαντινού Μουσείου, αλλά το έργο δεν προχώρησε.

Τώρα, ο Δήμος ζητά επικαιροποίηση της παλαιότερης μελέτης (κόστους 1,5 εκατ. ευρώ), ώστε το ακίνητο να λειτουργήσει ως Κέντρο Οπτιακουστικής Κληρονομίας της Πάτρας και να ενταχθεί το έργο στη γενικότερη ανάπλαση της Άνω πόλης.

Επίσης, από τη δημοτική Αρχή θεωρούν ότι δεν έλαβαν καμία δέσμευση στο αίτημα για τη χρηματοδότηση των πολιτιστικών δομών του Δήμου Πατρέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις