Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κλειστό επί μήνες και μήνες το «Δασύλλιο» - Χάνει χιλιάδες ευρώ ο Δήμος- Γιατί δεν βρίσκεται ενοικιαστής;

Πάτρα: Κλειστό επί μήνες και μήνες το «Δ...

Άκαρπες οι δημοπρασίες

Κλειστό παραμένει το «Τουριστικό», δηλαδή το γνωστό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διαθέτει ο Δήμος της Πάτρας στο Δασύλλιο. Το «μπαλκόνι» της πόλης που κατά το παρελθόν έχει ζήσει μεγάλες δόξες αλλά και περιπέτειες από τους εκάστοτε επιχειρηματίες που το ανέλαβαν, έχει βάλει «λουκέτο» εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Την ίδια ώρα που ο Δήμος χάνει ένα «κάρο» λεφτά, οι προσπάθειες που έχουν γίνει για την ενοικίασή του αποβαίνουν άκαρπες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά για να δούμε πώς φθάσαμε έως εδώ. Ο προηγούμενος επιχειρηματίας που λειτουργούσε το «Δασύλλιο» πλήρωνε 4.500 ευρώ το μήνα.

Μεσούσης της κρίσης αποφάσισε ν’ αποχωρήσει κι έκτοκτε το μαγαζί παραμένει κλειστό.

Ο Δήμος Πατρέων προσπάθησε, ανεπιτυχώς τρεις φορές, με ισάριθμες δημοπρασίες, να βρει νέον επιχειρηματία για να το λειτουργήσει. Μάλιστα μετά την αρχική αποτυχία το τίμημα της ενοικίασης έπεσε στα 2.500 ευρώ, δηλαδή κατά 2.000 ευρώ χαμηλότερο από εκείνο που εισέπραττε.

Με άλλα λόγια όλο αυτό το διάστημα από τα ταμεία του Δήμου λείπουν περί τα 30.000 ευρώ στην περίπτωση δηλαδή που εύρισκε εγκαίρως κάποιον ενδιαφερόμενο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα έλεγε κανείς ότι ο Δήμος προσπάθησε να διαφυλάξει τα συμφέροντά του και στην πορεία, λόγω και της κρίσης, δεν του βγήκε. Ωστόσο μια διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στη νέα δημοπρασία δημιουργεί προβληματισμό και σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που μέχρι στιγμής δεν έχουν καρποφορήσει οι προσπάθειες για ενοικίαση του χώρου.

Όπως επισημαίνει και ο επικεφαλής της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα», Ανδρέας Φίλιας μέσα στους όρους της νέας σύμβασης που θα κληθεί να υπογράψει όποιος «χτυπήσει» στη δημοπρασία το «Δασύλλιο», περιλαμβάνεται και η υποχρέωσή του να πληρώσει το σύνολο των ενοικίων των έξι ετών ακόμα και αν τελικά κλείσει το μαγαζί του πολύ νωρίτερα.

«Ζητάμε απ΄ τον υποψήφιο ενοικιαστή να δεσμευτεί πως, αν κάτι δεν πάει καλά οποτεδήποτε μέσα στην εξαετία και αποχωρήσει της σύμβασής του, οφείλει να καταβάλει όλα τα ενοίκια που αφορούν το υπόλοιπο χρονικό διάστημα. Σα να λέμε δηλαδή πως αν κάποιος στα δυο χρόνια κλείσει την επιχείρησή του θα πρέπει για τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια, δηλαδή 48 μήνες, να καταβάλει 48Χ2500=120.000 ευρώ στο Δήμο και στη συνέχεια να κλείσει την επιχείρησή του», σχολιάζει ο κ. Φίλιας.

Σίγουρα μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ο ενοικιαστείς μπορεί, στην πορεία, να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να την… γλιτώσει, όμως, αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, φαίνεται πως είναι δύσκολο κάποιος να αναλάβει, πέραν όλων των άλλων, και αυτό το ρίσκο…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις