Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σεμινάριο "Βασικής Υποστήριξης Ζωής και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδισμού" από την Ε.Ο.ΠΥ.Δ. Βραχναιίκων-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Σεμινάριο "Βασικής Υποστήριξ...

Το Σαββάτο 17 Δεκεμβρίου 2016 με την συμβολή της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης

Το Σαββάτο 17 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Ανανηπτών: "Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδισμού" διάρκειας 5 ωρών στην Πάτρα μετά από αίτημα της Εθελοντικής Ομάδας Πυρόσβεσης Διάσωσης (Ε.Ο.ΠΥ.Δ) Βραχναιίκων προς την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (Παράρτημα Δυτικής Ελλάδας). Το παραπάνω σεμινάριο έχει εγκριθεί και πιστοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC).

Στο σεμινάριο συμμετείχαν πολίτες, και μέλη εθελοντικών συλλόγων που είναι ενταγμένοι στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Στόχος της πραγματοποίησης αυτού του σεμιναρίου ήταν να ενημερωθούν-πιστοποιηθούν πολίτες και εθελοντές στην βασική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Η ανακοίνωση:

«Η επιτακτική ανάγκη για μια τέτοιου είδους εκπαίδευση προκύπτει από το γεγονός ότι στην Ευρώπη, περίπου 350.000 - 700.000 άτομα υφίστανται καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο. Η πλειοψηφία των καρδιακών ανακοπών συμβαίνει σε χώρους εκτός νοσοκομείου.

Η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή είναι μόλις 1 προς 10, ποσοστό το οποίο θα μπορούσε να τριπλασιαστεί αν οι πολίτες γνώριζαν την μέθοδο αυτή.

Γεγονός είναι ότι η προσπάθεια της Ε.Ο.ΠΥ.Δ. Βραχναιίκων δεν θα σταματήσει στην σημερινή εκπαίδευση, αλλά για εμάς μπήκαν οι βάσεις μιας διαρκή συνεργασία για την εκπαίδευση - πιστοποίηση στην βασική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ακόμα περισσότερων πολιτών…

Η Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Διάσωσης (Ε.Ο.ΠΥ.Δ.) Βραχναιίκων ευχαριστεί θερμά τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (Παράρτημα Δυτικής Ελλάδας) για την εκπαίδευση που μας παρείχαν.

Οι Εθελοντικές Ομάδες μέλη των οποίων συμμετείχαν στην εκπαίδευση - πιστοποίηση είναι οι ακόλουθες:

Εθελοντική Ομάδα ΈρευναςΔιάσωσης (Ε.Ο.Ε.Δ.) Ι. Π. Μεσολογγίου, Σώμα Εθελοντών Πυροσβεστών Διασωστών(Σ.Ε.ΔΙ.Π.) Δήμου Δυτικής Αχαΐας , Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Ν Αχαΐας(Σ.Ε.ΠΥ.Ν.Α.), Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Διάσωσης (Ε.Ο.ΠΥ.Δ.) Βραχναιίκων.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις