Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Ανάσα για το εμπορικό κέντρο του Πύργου την Κυριακή

Ηλεία: Ανάσα για το εμπορικό κέντρο του ...

Πλήθος κόσμου στο κέντρο

Σύμμαχος της αγοράς του Πύργου που για δεύτερη Κυριακή χθες ήταν ανοιχτή ενόψει Χριστουγέννων, ήταν η ηλιόλουστη μέρα που έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο για μια οικογενειακή Κυριακάτικη έξοδο. Έτσι η κεντρική πλατεία του Πύργου και το παραμυθοχώρι προσέλκυσαν πολλά πιτσιρίκια που διασκέδασαν στο καρουζέλ, στο τρενάκι και στα άλλα παχνίδια και φωτογραφήθηκαν στο σπίτι του Άγιου Βασίλη.

Τα καφέ της πλατείας και των δικαστηρίων ήταν γεμάτα κόσμο και η αγορά εισέπραξε και αυτή το δικό της μερίδιο. Αρκετοί καταναλωτές βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους, αν και οι περισσότεροι περιορίστηκαν σε διερευνητικές ματιές, καθώς η αγοραστική κίνηση θα κορυφωθεί το τελευταίο τριήμερο των Χριστουγέννων.

Οι καταστηματάρχες δεν έδειξαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι σε συνομιλίες που είχαμε μαζί τους, περίμεναν πολύ περισσότερη κίνηση, ωστόσο η «παγωμένη» αγορά άρχισε δειλά- δειλά να κινείται κυρίως τις πρωινές ώρες. Ο κόσμος περισσότερο απόλαυσε τη λιακάδα και κυρίως συγκεντρώθηκε στην πλατεία όπου η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή, αν και επειδή όλα τα παιχνίδια έχουν αντίτιμο στο παραμυθοχώρι, ήταν αρκετά συγκρατημένος.

Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, ενώ μέσα στην εβδομάδα το γραφείο Παιδείας του Δήμου Πύργου σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠ θα μοιράσουν 8.000 δωρεάν προσκλήσεις για συμμετοχή στα παιχνίδια, στους μαθητές των δημοτικών σχολείων του δήμου.

Ωστόσο αρκετή κίνηση είχε η αγορά και στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου, στην Ερμού, Γερμανού και Μανωλοπούλου, όπου τα καταστήματα έχουν ντυθεί γιορτινά και μάλιστα υπάρχουν και πολύ καλές τιμές για τους καταναλωτές. Το βέβαιο είναι ότι οι καταναλωτές θα πέσουν μαζεμένοι στην αγορά παραμονή και προπαραμονή Χριστουγέννων, όταν θα έχουν δοθεί συντάξεις, μισθοί και δώρα και θα έχουν μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια να κάνουν τα ψώνια τους.

εφ. Πρωινή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις