Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η επιστημονική Συνάντηση του ΕΣΜΜΠ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η επιστη...

Στις 4 Δεκεμβρίου, στο Απολλώνιο Πολιτιστικό Κέντρο

Στις 4 Δεκεμβρίου, στο Απολλώνιο Πολιτιστικό Κέντρο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η επιστημονική Συνάντηση του ΕΣΜΜΠΤ. Συνδιοργανωτής της συνάντησης ήταν ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΠΕΤΡΑ. Η θεματολογία που αναπτύχθηκε αφορούσε τη διεπιστημονικότητα στο χώρο του πολιτισμού ως έναυσμα καλών πολιτιστικών πρακτικών.

Τις εισηγήσεις προλόγισαν και συντόνισαν την μετέπειτα συζήτηση οι: Στέλιος Πλάκας - Πρόεδρος του ΕΣΜΜΠΤ -, Δρ Κατερίνα Αλεξοπούλου - Υπεύθυνη της επιστημονικής επιτροπής του ΕΣΜΜΠΤ-, Ιωάννης Πετράς -Διευθυντής του Εκπ/κού Οργανισμού ΠΕΤΡΑ-.

Με μουσική Bach, Mozart, Schubert και Sesans, άνοιξε η αυλαία της εκδήλωσης από τους μουσικούς Αλέξανδρο Ναστούλη (violonist), Μαρίνα Ναστούλη (violoniste, soliste, correpetitor).

Η Καθηγήτρια της Ιστορικής Λαογραφίας του Παν/μίου Ιωαννίνων Δρ. Βασιλική Ρόκου αναφέρθηκε μέσω συγκεκριμένων παραδειγμάτων στα μεθοδολογικά εργαλεία της λαογραφίας και στη διαχρονική πολιτισμική τους αξία.

Η επιστήμων συντήρησης του Εργαστηρίου Φυσικοχημικών ερευνών της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου Δρ. Ελένη Κουλουμπή, ανέπτυξε τη σημασία της συνεργασίας ειδικοτήτων στα εργαστήρια συντήρησης με σκοπό την οντολογική και σχεσιακή ανάδειξη του πολιτιστικού αγαθού.

Η Κοιν.Σ.Επ Άγκιστρο Δράση με τον Αντιπρόεδρο κο Παναγιώτη Σαββίδη και την Αρχιτέκτονα κα Αννίτα Κλέμου παρουσίασαν την πρότασή τους όπως αυτή έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση του Οχυρού Καρατάς σε Ιστορικό Θεματικό Πάρκο.

Η εξειδικευμένη συντηρήτρια χαρτώου υλικού κα Μαντώ Σωτηροπούλου ανέλυσε την συμβολή της ειδικότητάς της προκειμένου τα αντικείμενα που διασώζονται να αναδείξουν το χωροχρόνο τους. Έφερε ως παράδειγμα το υλικό που πρόκειται να εκτεθεί στο προς δημιουργία Ιστορικό Θεματικό Πάρκο Καρατάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η Ομότιμη Καθηγήτρια Παν/μίου Πελοποννήσου και Τέως Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Δρ. Ευρυδίκη Αντζουλάτου-Ρετσίλα, ο Διδάσκων Λαογραφίας στο Παν/μίου Πελοποννήσου Δρ. Γεώργιος Κούζας, φοιτητές της Λαογραφίας του ΕΚΠΑ, μέλη από την Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία, φοιτητές από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην ενότητα Εισαγωγή στον Ελληνικό Πολιτισμό, μέλη από την ομάδα Μουσειολογίας του Ιονίου Παν/μίου.

Όπως συμβαίνει με κάθε συνάντηση του Συλλόγου, στο τέλος αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος και τέθηκαν προβληματισμοί και προτάσεις όσον αφορά θέματα ακαδημαϊκής δεοντολογίας στα πεδία διεπιστημονικών συνεργασιών.

Τα παρόντα μέλη του Συλλόγου τόσο από το Δ.Σ.(Δημήτρης Παπαδόπουλος- Αντιπρόεδρος και Χριστίνα Μαρίνη-Ταμίας), όσο και τα υπόλοιπα μέλη προοικονόμισαν τις σκέψεις τους για μελλοντικές πρωτοβουλίες, συμβολές και συναντήσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις