Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

10+ 1 Μυστικά για επιτυχημένους κουραμπιέδες και μελομακάρονα!

10+ 1 Μυστικά για επιτυχημένους κουραμπι...

Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή

Όλα όσα δεν γραφουν οι συνταγές !!!

Κουραμπιέδες

1. ΒΟΥΤΥΡΟ: Για να γίνουν αφράτοι, τριφτοί και να λιώνουν στο στόμα χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση βούτυρο καθαρό. Πωλείται συνήθως σε γυάλινες συσκευασίες και έχουν αφαιρεθεί όλες οι στέρεες πρωτεΐνες του γάλακτος και το νερό. Οι συνταγές συνήθως προτείνουν βούτυρο αιγοπρόβειο, εάν θέλουμε για πιο φίνα γεύση αντικαθιστούμε τη μισή ποσότητα από το αιγοπρόβειο με αγελαδινό βούτυρο. Το βούτυρο θα πρέπει να είναι από το ψυγείο και όχι λειωμένο ή μαλακό. Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με την ζάχαρη.

2. ΖΑΧΑΡΗ: Μην βάλετε πολύ ζάχαρη στο μίγμα γιατί θα σφίξουν οι κουραμπιέδες. Χρησιμοποιήστε ζάχαρη άχνη και για το μίγμα.

3. ΒΑΝΙΛΙΑ: Χρησιμοποιήστε λοβό πραγματικής βανίλιας αντί για σκόνη βανίλιες για να αρωματίσετε τους κουραμπιέδες σας, το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

4. ΑΛΕΥΡΙ: Το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι μόνο μαλακό, τόσο για τους κουραμπιέδες όσο και για τα μελομακάρονα.

Μελομακάρονα

5. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ: Για εμένα, η πιο επιτυχημένη συνταγή για μελομακάρονα, μετά από πιατέλες και πιατέλες που ίσα που δοκιμάσαμε, είναι αυτές που περιέχουν και σιμιγδάλι ψιλό.

6. ΜΕΛΙ: Επίσης χρησιμοποιήστε πραγματικό ελληνικό μέλι για το σιρόπι των μελομακάρονων και όχι μίγματα αγνώστου προέλευσης, η διαφορά στην γεύση είναι τεράστια. Καλύτερα μικρότερες ποσότητες και ποιοτικότερες.

7. ΣΙΡΟΠΙ: Το σιρόπι θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και τα μελομακάρονα ζεστά αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο. Όχι να κοχλάζει και ούτε να μουλιάζουν, θα διαλυθούν.

8. ΛΑΔΙ: Χρησιμοποιήστε 1/3 έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 2/3 ένα πολύ καλής ποιότητας σπορέλαιο. Θα δώσει στα μελομακάρονα πιο ελαφριά γεύση.

9. ΖΥΜΩΜΑ: ΜΗΝ ΖΥΜΩΝΕΤΕ το μίγμα πολύ ώρα. Απαγορεύεται ! Για τους κουραμπιέδες ανακατέψτε απαλά με τις άκρες των δαχτύλων, και καλύτερα με γάντια μιας χρήσης, για να μην ζεσταθεί από την θερμοκρασία των χεριών η ζύμη. Για τα μελομακάρονα επίσης ζυμώστε όσο χρειάζεται για να ενσωματωθούν τα υλικά με το αλεύρι και πλάστε αμέσως τα μελομακάρονα για να μη βγάλει η ζύμη λάδι.

10. Η ζαχαροπλαστική και στις γιορτές είναι ευκαιρία να συναντηθούμε με τις φίλες μας. Φτιάξτε μια sweet-team και απολαύστε το.

11. Φτιάξτε τα γλυκά μαζί με τα παιδιά, ναι είναι φασαρία και ατσαλιά, αλλά μόνον έτσι θα δημιουργήστε αναμνήσεις με τα παιδιά σας.

Ετοιμάζουμε το μενού των Χριστουγέννων - Γαλοπούλα vs Χοιρινό

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life