Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές- Η περίπτωση της Πάτρας

Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές- Η περίπτωση ...

Έληξε η απεργία το Σάββατο, προς ομαλοποίηση η κατάσταση

Επεισοδιακή ήταν η τελευταία απεργία της ΠΝΟ, που κράτησε εγκλωβισμένους στα λιμάνια, μεταφορείς με τα ευπαθή προϊόντα να κινδυνεύουν να καταστραφούν και με νησιά να αντιμετωπίζουν ελλείψεις.Η απεργία προκάλεσε εντάσεις μεταξύ ναυτεργατών και άλλων κοινωνικών ομάδων ιδιαίτερα στην Κρήτη, όπου η κατάσταση ξέφυγε και τα αίματα άναψαν μεταξύ  ναυτεργατών και αγροτών ,που ήθελαν να αποπλεύσουν τα καράβια, προκειμένου να μην χαλάσουν τα προϊόντα τους που θα μεταφέρονταν εκτός του νησιού.

Σε κάποιες περιπτώσεις η απεργία έσπασε προσωρινά για λόγους έκτακτης ανάγκης και έγιναν δρομολόγια στην γραμμή Ζάκυνθος –Κυλλήνη, ενώ και στην Κέρκυρα μεταφέρθηκαν φάρμακα και καύσιμα για κοινωφελή ιδρύματα.

Κέρκυρα: Φάρμακα και καύσιμα για τα κοινωφελή ιδρύματα μετέφεραν από την Ηγουμενίτσα οι απεργούντες ναυτεργάτες

Δυτική Ελλάδα: "Έσπασε" η απεργία της ΠΝΟ - Kανονικά ... - Thebest.gr

 

Και στην Πάτρα υπήρξε πρόσκαιρη ένταση  ως προς το να αποπλεύσει πλοίο των Μινωικών γραμμών , οι οποίες ανήκουν στην Ιταλική Grimaldi.Σε αντίθεση με την Κρήτη, στο λιμάνι της Αχαϊκής Πρωτεύουσας η κατάσταση αντιμετωπίστηκε χωρίς περαιτέρω πρατράγουδα , παρά τη διαμαρτυρία συνδικαλιστών ναυτικών. Το πλοίο αναχώρησε για Ιταλία προκειμένου να παραλάβει μεταφορείς που είχαν εγκλωβιστεί στη γειτονική χώρα,λόγω της απεργίας.

Πάτρα Έφυγε για Ανκόνα μετά από 8ωρη... ένταση πλοίο της Minoan Line για να φέρει πίσω "εγκλωβισμένους" Έλληνες ...

Με τη συμβολή του Κεντρικού Λιμεναρχείου διά του Λιμενάρχη του Δ. Κυριακουλόπουλου, του ΟΛΠΑ ,μετά τις οχτάωρες διαβουλεύσεις  και με τον τοπικό πράκτορα, αποφασίστηκε το πλοίο να σηκώσει άγκυρα και να δοθεί λύση, σε κλίμα που δεν οδήγησε σε ακρότητες. Να σημειωθεί ότι  τα πλοία της Minoan ανήκουν σε Ιταλική Εταιρεία (Grimaldi) ενώ και το πλήρωμά τους δεν είναι ασφαλισμένο στο ΝΑΤ (ακόμη και οι Έλληνες ναυτικοί) αλλά σε Ιταλικό Ασφαλιστικό Οργανισμό. Το πλοίο αναχώρησε κενό φορτίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις