Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Άρση Βαρών: Ολυμπιονίκης με 8 χρόνια καθυστέρηση η Βικτώρια Μαυρίδου

Άρση Βαρών: Ολυμπιονίκης με 8 χρόνια καθ...

Ακόμα ένας Ελληνας αρσιβαρίστας κατέκτησε τον τίτλο του Ολυμπιονίκη

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ με τους 16 «ντοπαρισμένους» αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, δεν έκρυβε μόνο αρνητικές ειδήσεις (βλ. Πηγή Δεβετζή) για την Ελλάδα. Υπήρξε κι ένα θετικό, καθώς η Βικτώρια Μαυρίδου που είχε χάσει για μία θέση (9η) τον τίτλο του Ολυμπιονίκη, τον κέρδισε σήμερα!

Η Μαυρίδου μετείχε στους Αγώνες σε ηλικία μόλις 17 ετών στην κατηγορία +75κ. Αρσης Βαρών και έμεινε εκτός οκτάδας.

Ομως, σήμερα ανακοινώθηκε η ακύρωση της Μαρίγια Γκραμποβέτσκαγια (Καζακστάν) που είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Ετσι, η Ελληνίδα που πλέον δεν ασχολείται με την Αρση Βαρών, ανέβηκε μια θέση και έγινε 8η Ολυμπιονίκης του Πεκίνου.

Θέσεις κέρδισαν και οι δύο Αρσιβαρίστες που μετείχαν στα 94κ. Ο Κώστας Γκαρίπης είναι πλέον 12ος και ο Τάσος Τριανταφύλλου 13ος, βελτιώνοντας την κατάταξή τους μετά την ακύρωση του Ακάεφ (Ρωσία-χάλκινο μετάλλιο) και Πασάγεφ (Αζερμπαϊτζάν-5ος)

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ

Ακόμα ένας Ελληνας αρσιβαρίστας κατέκτησε τον τίτλο του Ολυμπιονίκη, μετά τα αποτελέσματα των επανελέγχων στα δείγματα αθλητών. Και ο Νίκος Κουρτίδης κέρδισε μια θέση στην κατηγορία των 105κ. των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου κι έτσι από 9ος κατετάγη 8ος.

Η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με τη σημερινή ανακοίνωση της ΔΟΕ για τους 16 αθλητές που ακυρώθηκαν στους Αγώνες του Πεκίνου, καθώς τελεσιδίκησαν οι υποθέσεις ντόπινγκ. Ανάμεσά τους ο «χάλκινος» στα 105κ., ο Ρώσος Ντμίτρι Λαπίκοφ, που παραδίδει το μετάλλιό του στον Πολωνό Μάρτσιν Ντολέγκα.

Ο Νίκος Κουρτίδης υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε η ελληνική Αρση Βαρών. Εφτασε στο υψηλότερο σημείο της καριέρας του όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2007 (Ταϊλάνδη).

Δεν ήταν ανάμεσα στους αθλητές που βρέθηκαν «ντοπαρισμένοι» τον Απρίλιο του 2008, όμως ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε δείγμα του θετικό σε απαγορευμένη ουσία, στους Μεσογειακούς Αγώνες (2009). Παρόλα αυτά, η υπόθεσή του δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς υπάρχουν ακόμα δικαστικές εκκρεμότητες.

Οπως και να έχει, πάντως, ο 30χρονος πρωταθλητής του Ηρακλή Καβάλας κατέχει πλέον δικαιωματικά τον τίτλο του Ολυμπιονίκη, ένα όνειρο ζωής που γίνεται πραγματικότητα, έστω και με καθυστέρηση οκτώ χρόνων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντοπαρισμένη φέρεται να βρέθηκε η Πηγή Δεβετζή

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports